Реклама

👦🏼 Кібербезпека: ЮНІСЕФ представили рекомендації із захисту дітей онлайн

Рекомендації охоплюють усі сфери, в яких присутні діти онлайн.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👦🏼 Кібербезпека: ЮНІСЕФ представили рекомендації із захисту дітей онлайн
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👦🏼 Кібербезпека: ЮНІСЕФ представили рекомендації із захисту дітей онлайн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Рекомендації охоплюють усі сфери, в яких присутні діти онлайн.

Захист дітей онлайн ЮНІСЕФ

ЮНІСЕФ спільно з Українською Професійною Кіберспортивною Асоціацією (UPEA) розробили та опублікували рекомендації щодо врегулювання прав дітей у сфері кіберспорту та онлайн-ігор.

Згідно зі звітом Центру спорту та прав людини пандемія COVID-19 сприяла тому, що діти проводять більше часу онлайн, зокрема активніше долучаються до онлайн-ігор. Окрім того, кожна третя геймерка у 2019 році зазнала жорстокого поводження або дискримінації, серед яких отримання неприйнятного контенту або повідомлень, словесні образи під час онлайн-ігор та інші подібні загрози.

Як зазначила очільниця офісу ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер, рекомендації базуються на глобальному документі організації, який вийшов у липні цього року. Загальні рекомендації адаптували спеціально до місцевого контексту.

Читайте також: 👾 Конференція UPEA: яке майбутнє очікує кіберспорт в Україні

Рекомендації охоплюють усі сфери, в яких присутні діти онлайн.

Це питання тривалості перебування дітей і молоді онлайн, контролю і дотримання вікових обмежень, толерантності та репрезентації дітей в іграх, уникання токсичної комунікації через блокування небажаного спілкування та боротьби з загрозою сексуального насильства.

Документ також визначає ключові аспекти можливого комерційного впливу на дітей — через регулювання моделей монетизації, рекламних технологій і захисту персональних даних.

[scribd id=485756349 key=key-gHTmdE8mfiaraZET1g4P mode=scroll]

Ми були раді долучитися до створення цих рекомендацій, адже вважаємо, що безпека дітей в інтернеті є надважливою темою, особливо зараз, коли тривалість перебування дітей онлайн через пандемію COVID-19, стрімко зростає. Ми, як представники індустрії кіберспорту, відчуваємо свою відповідальність за безпечне перебування дітей онлайн і вважаємо що ці рекомендації допоможуть усім представникам індустрії зробити кіберспорт більш безпечним для дітей

Олександр Кохановський, Голова правління UPEA

У рамках партнерства ЮНІСЕФ та UPEA планують провести масштабне дослідження, метою якого є вивчення поведінки українських підлітків і молоді в онлайн-іграх. За його результатами передбачено розробити й оприлюднити матеріали із практичними порадами про те, як дітям і батькам говорити про онлайн-ігри, як грати безпечно і використовувати ігри для особистісного розвитку дітей.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...