Реклама

🙅🏼‍♀️ Вийшла інтерактивна діджитал-вистава до Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок

Крім вистави в ігровому форматі проєкт проти насильства над жінками та дівчатами «Нові шрами» представить прем'єру вистави на сцені київського Довженко-центра, а також її пряму трансляцію на YouTube-каналі ООН в Україні.
Čytaty latynkoju
🙅🏼‍♀️ Вийшла інтерактивна діджитал-вистава до Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🙅🏼‍♀️ Вийшла інтерактивна діджитал-вистава до Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Крім вистави в ігровому форматі проєкт проти насильства над жінками та дівчатами «Нові шрами» представить прем'єру вистави на сцені київського Довженко-центра, а також її пряму трансляцію на YouTube-каналі ООН в Україні.

Вистава «Нові шрами»

Діджитал-вистава «Нові шрами» зібрала реальні історії українських жінок про їхні фізичні й душевні рани, спричинені насильством. Глядач сам обирає сюжет, може змінювати хід історії та впливати на дії актрис, проживаючи події багато разів із різним фіналом.

В Україні та світі гендерно зумовлене насильство є широко розповсюдженим і систематичним явищем, яке набуло ще більш разючих масштабів під час пандемії COVID-19. Майже половина (49%) жінок в Україні стверджують, що стикалися з сексуальними домаганнями. Жінки становлять 86% жертв зґвалтувань і 78% потерпілих від домашнього насильства. В умовах карантину кількість звернень на Національну «гарячу лінію» із запобігання домашньому насильству збільшилась удвічі.

Під час пандемії ми спостерігаємо за стрімким зростанням рівня домашнього насильства по всьому світі. Ви можете вплинути на це. Змінити ситуацію, підтримавши жінок і дівчат, які постраждали від насильства, створити безпечне середовище, вільне від насильства, вимагати правосуддя над кривдниками та дати змогу отримати допомогу тим, хто її потребує

Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН в Україні
Читайте також: 🏔 Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

Крім вистави в ігровому форматі проєкт проти насильства над жінками та дівчатами «Нові шрами» представить прем’єру вистави на сцені київського Довженко-центра, а також її пряму трансляцію на YouTube-каналі ООН в Україні.

Історії «шрамів» зібрали й опрацювали драматургиня Кіра Малініна, режисерка проєкту Наталка Сиваненко, художниця Леся Головач, над сценарієм вистави-гри працювали Маша Ряпулова і Ліда Соклакова. Актриси: Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Анна Сердюк, Марина Сердешнюк і Римма Зюбіна.

Для «Дикого театру» важливо робити відверті й чесні проєкти, проєкти, що можуть надихнути людей на зміни у житті. «Нові шрами» цікаві тим, що створені з реальних історій, якими з нами поділилися жінки різного віку з різних куточків країни. Це історії, просякнуті болем і розпачем, але усі, хто побачить виставу, зрозуміють: вихід — є

Ярослава Кравченко, Засновниця «Дикого театру», адвокатка руху HeForShe в Україні

На знак підтримки руху проти насильства організатори заохочують всіх ділитися історіями проти насильства в соцмережах, вибрати для фото й відео об’єкт одягу, макіяжу чи аксесуар помаранчевого кольору та позначити свій голос хештегами #16днів #новішрами #шрами, а також тегом @un_ukraine.

Календар подій проєкту «Нові шрами»:

  • 25 листопада — запуск ігрової вистави на сайті проєкту
  • 25 листопада 20:00 — прем’єра Київ, Сцена 6, Васильківська, 1 (Довженко-центр)
  • 25 листопада 20:00 — трансляція вистави на YouTube-каналі ООН в Україні
  • 29 листопада 22:05 — трансляція перфомансу на телеканалі «UA:Культура» та MEGOGO

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...