Реклама

🌍 Як подорожувати віртуально: проводимо вихідний мандрівника вдома

Подорожі — таке знайоме слово, яке, на жаль, так рідко зустрінеш зараз через карантин. Незабаром буде майже рік, як ми не можемо поблукати вуличками Парижа чи помилуватися видами Скандинавії, але ми знайшли вихід. Нумо влаштуємо вихідний мандрівника прямо вдома на дивані. Як це зробити, читайте у нашому розкладі ідеального вихідного.
Čytaty latynkoju
🌍 Як подорожувати віртуально: проводимо вихідний мандрівника вдома
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌍 Як подорожувати віртуально: проводимо вихідний мандрівника вдома
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Подорожі — таке знайоме слово, яке, на жаль, так рідко зустрінеш зараз через карантин. Незабаром буде майже рік, як ми не можемо поблукати вуличками Парижа чи помилуватися видами Скандинавії, але ми знайшли вихід. Нумо влаштуємо вихідний мандрівника прямо вдома на дивані. Як це зробити, читайте у нашому розкладі ідеального вихідного.

Матеріал підготовлено за підтримки

Enjoy the Wood

Закриті кордони через пандемію COVID-19 змушують нас шукати інші способи для подорожей. Якщо раніше можна було вибратися на вихідні досліджувати Україну, то наразі це стало зробити набагато важче через карантин вихідного дня.

Тому ми вирішили підготувати для вас розклад ідеального дня мандрівника, для якого вам навіть не треба буде покидати домівку. Ну що, готові відправитися разом з нами у чарівний світ подорожей, відкриваючі цікаві місця нашої планети?

Сніданок у Парижі з 9:00 до 10:00

Пропонуємо зустріти новий день горнятком ароматної кави та теплим круасаном із солоним маслом та апельсиновим або будь-яким іншим джемом.

Навіть ще не куштуючи це, а лише читаючи слова, ми переносимося, немов у Париж.

Тож пропонуємо хутчіш замовити свій улюблений круасан в одній з ваших місцевих кав’ярень. Повірте, вони будуть не гірше, адже головне — створити атмосферу.

У цьому нам допоможе музика (плейлист з піснями з паризьких кав’ярень) та відео на YouTube, які пропонують переміститися у різні точки світу та побачити місто на власні очі.

Лише за кілька кліків ви можете поспостерігати за жвавим рухом в Нью-Йорку, виглянути в лондонський сад або насолодитися видами Парижу. Просто наберіть в пошуковому рядку щось на зразок «video (будь-яке місце) 4K».

Прогулянка світом з 10:00 до 12:00

Поласувавши класичним сніданком у Парижі, час прогулятися, наприклад побувати у найвищій споруді світу Бурдж Халіфа, побачити Тадж-Махал або спробувати віртуально справжнісінький дайвінг на Галапагоських островах. Для цього можна скористатися фототурами, які пропонує Google.

План міста від Enjoy the Wood

Якщо ваші оченята втомилися розглядати обриси міст в онлайні, радимо придбати чудову альтернативу — плани міст від Enjoy the Wood.

Вони чудово доповнять будь-який інтер’єр, будуть чудово виглядати в офісі або спальні, а також нагадувати вам про подорожі.

За вашим бажанням компанія може створити план будь-якого міста.

Найкращі картини з 12:00 до 13:30

Втомившись від прогулянок містами, час побувати у найкращих музеях світу. Наприклад, у проєкті Art Project від Google ви можете переглянути десятки тисяч картин з кращих музеїв світу.

Причому, кожна знята у такій роздільній здатності, що можна, наприклад, докладно розглянути кожен мазок «Зоряної ночі» Ван Гога або зазирнути в очі «Мони Лізи» легендарного Леонардо да Вінчі.

Обід з 13:30 до 15:00

Ви вже зголодніли? Якраз час пообідати. Для цього пропонуємо прогулятися та купити їжу у місцевій кав’ярні. Якщо ви подорожуєте містом на власній машині, радимо скористатися сайтом Drive and Listen, який дозволяє повністю відчути особливості дороги від країни до країни — можна навіть почути звуки вулиці та дороги, або просто вимкнути їх, якщо ви хочете «помандрувати» у спокої.

Також можна послухати місцеве радіо, що зробить особливою атмосферу вашої подорожі. Ви можете обрати серед різних країн та міст — США, Куба, Туреччина, Німеччина, Британія, Італія, Франція, Японія, Польща, Бразилія та інші.

Віртуальні подорожі на машині

Якщо ви прихильник прогулянок пішки, можна скористатися звуковою картою міст світу, яку підготували дослідники з Оксфорду. Для цього вони відібрали випадкові записи з різних точок планети та додали асоціативні звуки — фольклорні мелодії або характерні для місцевості звуки природи.

Результатом стала інтерактивна звукова карта, переміщатися по якій можна у двох режимах — «фізичному» і «психологічному».

Дерев'яний глобус від Enjoy the Wood

Подивитися на світ з усіх боків можна за допомогою декоративного глобусу від Enjoy the Wood, який вироблений на основі коркового дуба. Такий аксесуар ідеально підійде до будь-якого дизайну і інтер’єру.

Крім вихідних, глобус також чудово доповнить ваші робочі будні, якщо ви розташуєте його на столі. У важкі моменти переведіть погляд на глобус та згадайте приємні миті подорожей, повернувши душевну рівновагу.

Вода, підземелля та космос з 15:00 до 16:30

Подорожуємо далі, але щоб не набридати вулицями, поринимо у більш цікаві куточки планети.

Віртуальний круїз

Кожна круїзна компанія має на сайті розділ з панорамними відео у форматі 360° та віртуальними 3D-турами.

Інтерактивні екскурсії каютами та палубами можна легко знайти на сайтах, наприклад, MSC Cruises, Royal Caribbean і Viking Cruises.

Подорож у метро різних міст

Якщо вам моторошно від води, пропонуємо спуститися у підземелля та насолодитися метро великих міст.

Користувачі можуть покататися у вагонах метро вісімнадцяти міст світу. Під час подорожі можна поговорити з випадковими попутниками та послухати фонову музику. А ще є класний режим поїздки у першому вагоні потяга, з якого відкриваються чудові краєвиди.

Віртуальний круїз

Наприкінці пропонуємо відчути себе на місці екіпажу Dragon. Щоби скористатись системою треба лише перейти на сторінку симуляції, вона працює з браузера, тому не треба нічого завантажувати.

Загалом, увесь цей процес проходить цілком автоматично, але кожен член команди повинен знати та вміти керувати кораблем на випадок екстреної ситуації. Симулятор дає уявлення саме про ручний процес управління стикуванням з Міжнародною космічною станцією.

Віртуальна прогулянка з 16:30 до 18:00

Поекспериментували з незвичними місцями та відправляємося далі мандрувати світом за допомогою двох сервісів.

EarthCam

Класна можливість спостерігати за життям різних міст в режимі реального часу. Можна залипнути на вуличці у Флориді, послухати звуки Times Square у Нью-Йорку або подивитися панораму Парижа.

На сайті зібрано кілька тисяч веб-камер з усього світу.

360cities

На цьому сайті зібрана гігантська добірка панорам міст і дивовижних місць, до яких не так просто дістатися мандрівникові. Наприклад, можна «піднятися» на гору Фудзі в Японії.

Деякі фотографії настільки чіткі, що цілком реально вивчити зображення в деталях: наприклад, на деяких панорамах можна навіть розглянути обличчя людей.

Культурний вечір у Нью-Йорку з 18:00 до 19:30

Метрополітен-опера проводить безкоштовні трансляції вистав на своєму сайті (протягом 23 годин трансляції доступні для перегляду). Тож вдягайте класні наряди та залишайтеся вдома.

Якщо ви не любитель опери, то напевно вам до душі доведеться Бродвей. Broadway HD пропонує сім безкоштовних днів пробної підписки і дає повний доступ до безлічі класичних і сучасних бродвейських шоу.

Кіновечір з 19:30 до 21:30

Після важкого туристичного дня з великою кількістю вражень можна видихнути та спокійно подивитися улюблений фільм під смачну національну кухню.

Щоб ви не витрачали дорогоцінний час на пошуки, ми підготували дайджест з фільмами, які найкраще поєднуються з італійською, французькою або українською кухнями. Залазьте під плед, наливайте у чашку чай, замовляйте їжу та дивіться круті фільми, зняті в Італії, Франції та Україні.

Фільми для італійського вечора

  1. «Ласкаво просимо на Південь»
  2. «Листи до Джульєтти»
  3. «Венеціанські леви»

Фільми для французького вечора

  1. «1+1»
  2. «Амелі»
  3. «Опівночі в Парижі»

Фільми для українського вечора

  1. «Мої думки тихі»
  2. «Атлантида»
  3. «Віддана»

Заповнюємо мапу від Enjoy the Wood
Мапа від Enjoy the Wood

За що ми любимо подорожі? За враження! Щоб не забути місця, у яких ми, хоч і віртуально, але все-таки побували на цих вихідних, пропонуємо наприкінці вихідного відмітити їх на дерев’яній мапі українського бренду Enjoy the Wood.

Цьогоріч Enjoy the Wood™ особливо підійшли до найочікуванішого інфоприводу — Чорної п’ятниці. З 24 по 29 листопада Enjoy the Wood пропонує знижки до -30% на певні моделі дерев’яних карт світу.

Це чудова можливість придбати собі або близьким унікальний дизайнерський подарунок за акційною ціною.

Подорожі з Enjoy the Wood

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...