Реклама

🤑 У Казахстані планують створити власну криптовалюту

Казахстан намагається перейняти досвід інших країн, де вже успішно запустили проєкти узгодження криптовалюти — Китаї, Канаді, Сінгапурі та Європейському Союзі.
Čytaty latynkoju
🤑 У Казахстані планують створити власну криптовалюту
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤑 У Казахстані планують створити власну криптовалюту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Казахстан намагається перейняти досвід інших країн, де вже успішно запустили проєкти узгодження криптовалюти — Китаї, Канаді, Сінгапурі та Європейському Союзі.

Криптовалюта у Казахстані

У Центральному банку Казахстану розглядають можливість запровадити власну цифрову валюту — це буде повністю державний токен.

Експерти регулятора вже розробляють концепцію впровадження криптовалюти й намагаються узгодити запровадження цифрової валюти спільно з Банком міжнародних розрахунків і Міжнародним валютним фондом.

Центральний банк Казахстану намагається перейняти досвід інших країн, де вже успішно запустили проєкти узгодження криптовалюти — Китаї, Канаді, Сінгапурі та Європейському Союзі.

Регулятор вважає, що технологія CBDC зможе поєднати в собі переваги готівкових та безготівкових платежів для подальшого вдосконалення ефективності та доступності платежів на території країни. При цьому, цифрова валюта покликана диверсифікувати платіжну інфраструктуру, відзначають експерти ЦБ Казахстану.

Як зазначив глава агенції з протидії корупції Алік Шпекбаев, державна криптовалюта допоможе у боротьбі з корупцією в країні.

По-перше, це скоротить готівку, настільки зручну для хабарників. По-друге, забезпечить повну прозорість руху бюджетних коштів під час держзакупівель

Алік Шпекбаев, Глава агенції з протидії корупції Казахстану
Читайте також: 💰 Італія надала можливість торгівлі криптовалютами

Ставлення до криптовалюти в Україні

У березні 2017 року голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин зазначив, що біткоїн і інші криптовалюти не можна використовувати на території нашої країни як засіб платежу, оскільки це суперечить нормам українського законодавства.

Проте, минулоріч народні депутати разом із Міністерством цифрової трансформації оголосили про розробку спеціального законопроєкту про оподаткування криптовалют. За пропозицією? Законопроект 2461: легалізація криптовалюти та 5% податку ініціаторів, податок на дохід від операцій з криптовалютами складе 5%.

Тоді ж міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив? В Україні з’явиться офіс глобальної криптовалютної біржі Binance — міністр Федоров про прихід найбільшої криптовалютної біржі у світі Binance на український ринок.

Також у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила? Рада ухвалила законопроект 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти в цілому законопроєкт 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти — всі фінансові операції з віртуальними активами на суму понад 30 000 гривень перевірятимуться заради протидії тероризму та відмиванню грошей.

Раніше ми писали? Декларування 2020: як вписати криптовалюти, як вписати криптовалюти до декларації.

А як в інших країнах

Правовий режим криптовалют у кожній країні різний. Немає чітких правил щодо податків та нормативних вимог.

Наприклад, у Німеччині криптовалюту визнають в якості розрахункової грошової одиниці. У Японії криптовалюта також є законним платіжним засобом з податком на покупку.

У Китаї операції з біткоїном заборонені для банків, але дозволені для фізичних осіб, при цьому країна лідирує в області майнінґу через наявність найбільших виробничих потужностей.

У Швейцарії на криптовалюту поширюються такі ж правила, як і на іноземні валюти, і ця країна є однією з найбільш сприятливих за юрисдикцією для біткоїн-стартапів.

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...