Реклама

📊 Вийшло оновлення телеграм-бота з якістю повітря у Києві — що нового

Відтепер бот моніторить повітря у 40 мікрорайонах Києва та передмісті.
Čytaty latynkoju
📊 Вийшло оновлення телеграм-бота з якістю повітря у Києві — що нового
  1. Головна
  2. Місто
  3. 📊 Вийшло оновлення телеграм-бота з якістю повітря у Києві — що нового
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер бот моніторить повітря у 40 мікрорайонах Києва та передмісті.

Якість повітря у Києві

Два роки тому, наприкінці листопада 2018, Любомир Мілевський розробив телеграм-бота «Якість повітря у Києві», @aqualitybot. Наразі функціями боту користується понад 100 000 людей — а розвиток відбувався без жодної реклами.

До дворіччя боту вийшло велике оновлення сервісу. Відтепер бот моніторить повітря у 40 мікрорайонах Києва та передмісті — до цього було 31. Додали Березняки, Біличі, Деміївку, КПІ, Куренівку, Лівобережний масив, Нову забудову, Жуляни та Чоколівку. Вже можна обрати один із мікрорайонів для моніторингу. Нагадування про стан повітря у районі приходитимуть двічі на день – о 8:00 та о 20:00.

Якщо конкретний район для вас не має значення, можна перевірити, яка якість повітря загалом по Києву. Для цього додали нову кнопку «Весь Київ».

Також  бот перейшов на дані у реальному часі від ЛУН Місто. Інформація оновлюється кожну хвилину, замість раз на 30 хвилин, як було раніше. Тепер користувачі одразу побачать, якщо вітер приніс забруднення. Всі станції бота, що роблять заміри, тепер однакові, калібровані між собою та з пристроєм, внесеним у реєстр затверджених типів засобів вимірювальної техніки України.

Читайте також: 🚉 У Києві зроблять цифрову копію залізничного вокзалу — підготовка до концесії

Оновлення дизайну

Тепер замість звичайного тексту бот надсилає картки з емодзі. У залежності від якості повітря за вікном, ви отримуєте стікер із різними емоціями: «посмішка» – із повітрям все нормально, «крик» – треба зачиняти вікна.

Також зазнали коректив назва боту та його лого. Відтепер: «Якість повітря у Києві NOW», а дизайн подібний до іміджевого бренду країни Ukraine NOW.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...