Реклама

👾 Платформу GeForce Now запустили на iOS — можна пограти Fortnite на iPhone

Наразі сервіс знаходиться на бета-тестуванні.
Čytaty latynkoju
👾 Платформу GeForce Now запустили на iOS — можна пограти Fortnite на iPhone
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👾 Платформу GeForce Now запустили на iOS — можна пограти Fortnite на iPhone
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі сервіс знаходиться на бета-тестуванні.

GeForce Now на iOS

Компанія NVIDIA оголосила про запуск сервісу хмарних відеоігор GeForce Now на iOS. Це дозволить користувачам iPhone та iPad грати у Fortnite навіть попри те, що Apple видалила гру з App Store за обхід методів платежу платформи.

Бета-версія сервісу доступна власникам iPhone або iPad з останньою операційною системою. Аби скористатись платформою необхідно мати геймпад — наразі ще немає підтримки сенсорного екрана, а скористатись клавіатурою чи іншими пристроями не можна через внутрішні обмеження операційної системи.

GeForce Now доступна через браузер Safari за передплатою — 350₴ на місяць. наразі в планах компанії додати ігри з Steam, Epic Games Store та Ubisoft Connect. Втім, ще немає подробиць, чи буде повноцінний мобільний застосунок для iOS — правила Apple обмежують можливості платформ хмарних відеоігор.

А що там в Apple та Fortnite?

Компанія Epic Games, розробники Fortnite, давно не згодна зі становищем, що зобов’язує розробників платити комісію 30% з кожних транзакцій. В останньому оновленні гри для iOS, яке вийшло 13 серпня, вони додали можливість альтернативного придбання внутрішньоігрових предметів, що дозволяє обійти комісію.

Читайте також: 🥳 Apple зменшить комісію App Store до 15% для більшості розробників

Врешті Apple видалила гру з App Store по всьому світу. Google підтримав Apple й також видалив Fortnite зі свого магазину.

Ті, у кого вона вже була встановлена, можуть продовжувати грати (хоча у певний момент стикнуться з неможливістю оновитися), але новим гравцям завантаження з магазину застосунків недоступне.

Реакція Epic Games

Розробники Fortnite подали на Apple до суду та навіть опублікували свій позов у твіттері.

У документі обсягом 62 сторінки йдеться про те, що Apple обмежує конкуренцію та зловживає монопольним становищем. Перспективи позову оцінюють доволі позитивно для Epic Games — принаймні, як спробу привернути увагу до питання та принизити Купертіно.

«Коаліція за справедливість застосунків»

Противники Apple навіть заснували «Коаліцію за справедливість застосунків».

Компанії запропонували Apple та іншим власникам магазинів застосунків прийняти «кодекс поведінки», щоб розробники не були змушені платити «несправедливі, необґрунтовані та дискримінаційні збори».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...