Реклама

💉 Компанія Moderna винайшла вакцину проти COVID-19 з ефективністю майже 95%

А повноцінне відновлення після пандемії очікується вже восени наступного року.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💉 Компанія Moderna винайшла вакцину проти COVID-19 з ефективністю майже 95%
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💉 Компанія Moderna винайшла вакцину проти COVID-19 з ефективністю майже 95%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А повноцінне відновлення після пандемії очікується вже восени наступного року.

Вакцина Moderna проти COVID-19

Під час третьої фази випробувань mRNA-1273, вакцини проти COVID-19, розробленої американською компанією Moderna, її ефективність склала близько 94,5%.

У повідомленні Moderna підкреслюється, що в ході випробувань, в яких в США взяли участь понад 30 тисяч осіб, зараження COVID-19 на проміжному етапі виявили лише у 95 осіб. При цьому 90 випадків припала на контрольну групу, представникам якої замість mRNA-1273 вводили плацебо.

Серед тих, хто дійсно був вакцинований, заразилися лише п’ять осіб, що показує високу ефективність вакцини. Окрім того, завдяки вакцині їхня хвороба проходила у легкій формі.

Це поворотний момент розробки нашої вакцини. Результат проміжного аналізу дав нам перший клінічне підтвердження того, що наша вакцина може запобігати захворювання COVID-19, в тому числі у важкій формі

Стефан Бансель, Генеральний директор Moderna

У Moderna також відзначили, що більшість учасників випробувань перенесли вакцинацію без будь-яких помітних побічних наслідків. Водночас деякі з тих, кому була введена вакцина, скаржилися на болі в м’язах і суглобах, головний біль, біль і почервоніння шкіри в місці ін’єкції. Однак, як зазначають в Moderna, побічні явища тривали недовго.

До кінця 2020 року Moderna планує випустити 20 мільйонів доз, які можуть бути використані для вакцинації населення США. У 2021 році компанія розраховує забезпечити випуск від 500 мільйонів до 1 мільярда доз вакцини.

Читайте також: 🤖 Штучний інтелект навчили визначати COVID-19 за кашлем

А коли це все закінчиться? 

За словами засновника компанії BioNTech Угура Сахіна, цієї зими ще не буде значного впливу від вакцини на населення — значний спад очікується вже влітку. Вже на початку наступного року розпочнуть активно доставляти вакцину до країн, які особливо потерпають від пандемії.

Я впевнений, що передача вірусу між людьми зменшиться за допомогою високоефективної вакцини — можливо, не на 90%, а на 50% — але ми не повинні забувати, що навіть це може призвести до різкого зменшення поширення пандемії

Угур Сахін, Засновник компанії BioNTech

Повноцінне відновлення може відбутись вже восени наступного року — до того часу вакцина вже буде достатньо розповсюдженою й можна очікувати на «відлигу» від пандемії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...