Реклама

🚉 У Києві зроблять цифрову копію залізничного вокзалу — підготовка до концесії

Планують створити інтерактивну мапу, яка буде корисною для залізничників та потенційних орендарів території вокзалу.
Čytaty latynkoju
🚉 У Києві зроблять цифрову копію залізничного вокзалу — підготовка до концесії
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚉 У Києві зроблять цифрову копію залізничного вокзалу — підготовка до концесії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Планують створити інтерактивну мапу, яка буде корисною для залізничників та потенційних орендарів території вокзалу.

Цифрова копія залізничного вокзалу

У планах Укрзалізниці створити оцифровану версію візуалізації схеми Центрального залізничного вокзалу Києва. Цифрова мапа відображатиме локації, які можна буде орендувати — це дозволить точно підрахувати максимальну кількість площ для оренди, що приноситимуть прибуток для установи.

Як зазначив директор філії «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця» Володимир Коваль, раніше вже розраховували територію вокзалу, однак не всі площі врахували — саме й тому вирішили провести максимально детальний аудит території.

За словами Володимира Коваля, вже готовий пілотний проєкт — візуалізація схеми вокзалу з усіма місцями, які можливо здати в оренду. Цифрова мапа матиме чіткі розмежування й навіть спеціалізоване зонування території — місця для аптек, фудкортів тощо.

Кожен працівник «Укрзалізниці», який має авторизований доступ до цієї інформації, може її швидко переглянути на екрані, відкривши інтерактивну карту. Не потрібно комусь телефонувати або шукати якісь папери

Володимир Коваль, Директор філії «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця»

Очікується, що це дозволить здавати вокзал у концесію та покращить його можливості для оренди.

Згідно з планами «Укрзалізниці» в концесію ще можуть передати вокзали Хмельницька, Миколаєва, Вінниці, Чопа, Дніпра та Херсона. Вже наступного року планують провести конкурси з передачі вокзалів в концесію.

Читайте також: 🛣 Мінінфраструктури передасть в концесію 6 українських доріг — інвестиції у $9 млрд

А що там ще щодо концесії?

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у своєму Facebook, що перший концесійний договір морського порту в Україні укладено.

Також він зазначив, що процес передачі відбувся навіть попри проблеми карантину та низку судових процесів. Від концесії очікують:

  • Компанія-концесіонер ТОВ «Рисоіл-Херсон» інвестує у розвиток порту близько 300 млн грн. Також понад 18 млн буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Однак концесіонер зобов’язується вже у 2030-му забезпечити обсяги перевалки вантажів порту на рівні не менше 1,36 млн тонн
  • Збережуть робочі місця, гідну оплату праці співробітників та безперервну діяльність порту, а також збільшать до 80% частки вантажів, що прямують до порту з використанням залізничного, внутрішнього водного та інших видів транспорту, крім автомобільного
  • «Рисоіл-Херсон» профінансує капремонт дорожнього покриття вулиць на шляху до порту та новий майданчик для стоянки вантажівок на в’їзді до міста

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...