Реклама

🎧 Вийде аудіокнига про історію кримських татар

213 людей підтримали проєкт та зібрали ₴148 250, що навіть трішки більше необхідної з початку суми — зібрали 108% коштів.
Čytaty latynkoju
🎧 Вийде аудіокнига про історію кримських татар
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎧 Вийде аудіокнига про історію кримських татар
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
213 людей підтримали проєкт та зібрали ₴148 250, що навіть трішки більше необхідної з початку суми — зібрали 108% коштів.

Аудіокнига про історію кримських татар

Нещодавно закінчився збір коштів проєкту «Світи. Народи. Історія кримських татар» — першої аудіокниги українською мовою за друкованим виданням у 4-х томах Валерія Возгріна.

Наступні плани — відбір уривків для перекладу, редагування та запис аудіокниги. Команда громадської організації «Конгрес активістів культури» передбачає публікацію результатів проєкту в першому кварталі 2021 року.

Аби створити аудіокнигу, з 3 300 сторінок чотиритомника команда відбере щонайменше 720 сторінок, і перекладе їх українською мовою. Критерії відбору встановлять з істориками та представниками спільноти кримських татар.

Аудіокнига — початок масштабного проєкту перекладу праці «Історія кримських татар» українською мовою. Після її створення перекладачі продовжать перекладати українською всі чотири томи книги, що їх в майбутньому можуть видати друком.

Читайте також: 🧚🏻‍♀️ Українську казку переклали японською мовою

Аудіокнигу розмістять на YouTube та Archive.org. Також її можна буде послухати на: Bandcamp, Soundcloud, Mixcloud, iTunes та Google Play.

Про книгу та автора

Завдяки праці В. Возгріна українці дізнаються більше про історію Криму від давніх часів до депортації, стануть зрозумілішими витоки сучасної окупації Криму.

Валерій Возгрін, який народився в Акмесджиті (Сімферополі), виріс і сформувався як особистість в Криму — вважав за свій обов’язок розказати правду про ганебні злочини окупантів стосовно кримських татар і Криму загалом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...