Реклама

💊 Винайшли вакцину проти COVID-19, що виявилась ефективною у 90% в рамках дослідження

Також виявилось, що деякі люди, які не хворіли на COVID-19, можуть мати антитіла до хвороби.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💊 Винайшли вакцину проти COVID-19, що виявилась ефективною у 90% в рамках дослідження
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💊 Винайшли вакцину проти COVID-19, що виявилась ефективною у 90% в рамках дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також виявилось, що деякі люди, які не хворіли на COVID-19, можуть мати антитіла до хвороби.

Вакцина проти COVID-19

Компанії Pfizer і BioNTech винайшли вакцину проти COVID-19, яка має високу ефективність у проміжних результатах третьої стадії клінічних випробувань. Науковці вже повідомили, що лише 94 з 43 538 учасників дослідження захворіли — а загальна кількість волонтерів складається й з тих, хто отримав експериментальну вакцину та й тих, хто отримав плацебо.

Загалом дослідники вже повідомили, що ефективність вакцини складає більш ніж 90% ефективності на сьомий день після введення другої дози, а повний цикл вакцинації складає 28 днів.

Щоправда, наразі ще точно невідомо, скільки часу вакцина захищатиме від хвороби.

Сьогодні великий день для науки та людства. Перший набір результатів третьої стадії клінічних досліджень нашої вакцини проти COVID-19 є першим доказом здатності вакцини запобігати COVID-19.

Альберт Бурла, Голова Pfizer

Цього року компанія планує виробити до 50 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, а наступного року збільшить обсяги виробництва до 1,3 мільярда доз.

Читайте також: 🦠 Сінгапурські вчені винайшли тест на COVID-19, що показує результат за 1 хвилину

Антитіла від COVID-19

Згідно з дослідженням британських науковців, частина людей має антитіла від COVID-19 навіть якщо вони не хворіли раніше.

Вчені провели експеримент за участю 300 осіб і з’ясували, що у 5% з учасників дослідження є антитіла, які з’явилися при зараженні схожим вірусом, тобто з тієї самої родини вірусів. Згідно з цим виявилось, що деякі люди можуть володіти певною часткою раніше існуючого імунітету до COVID-19. Однак, наразі ще точно невідомо, наскільки саме дієвими є антитіла других вірусів.

В рамках дослідження проаналізували зразки крові, які зібрали у дорослих і дітей в Великобританії до початку глобального поширення вірусу в грудні минулого року. Крім того, вивчили зразки, взяті у людей на початку пандемії, у яких був негативний тест на хворобу. Після цього, результати були зіставлені з тими, у кого пізніше знайшли COVID-19.

Фахівці виявили, що антитіла навіть тих, у кого була звичайна простуда, реагували на SARS-CoV-2. Разом з тим, антитіла, виявлені у неінфікованих людей, відрізнялися від тих, хто перехворів на хворобу.

Раніше команда вчених-імунологів з США з’ясувала, що імунітет до COVID-19 зберігається протягом мінімум п’яти місяців. Фахівці протягом декількох місяців відстежували рівень антитіл у 5 882 пацієнтів, які заразилися SARS-CoV-2 і встановили, що вони можуть жити в організмі до семи місяців.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...