Реклама

👩🏼‍🏫 У шведських школах викладатимуть українську мову

Наразі вже можна залишити заявку на вивчення мови в школі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👩🏼‍🏫 У шведських школах викладатимуть українську мову
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👩🏼‍🏫 У шведських школах викладатимуть українську мову
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі вже можна залишити заявку на вивчення мови в школі.

Українська мова у Швеції

Як передають на Facebook-сторінці посольства України у Швеції, школярі шведського міста Гетеборг, що знаходиться на півдні країни, зможуть вивчати українську мову як один зі шкільних предметів (modersmål).

Невдовзі перша група вже розпочне навчання. Аби вивчати українську мову у школах Гетеборгу, необхідно написати відповідну заяву, яку передадуть у Språkcentrum. Загалом необхідно набрати як мінімум п’ять заявок на навчання від батьків на комуну.

Переглянути форму заяви можна за посиланням. А ознайомитись з детальною інформацію про програму навчання можна на сайті Språkcentrum Göteborg.

Читайте також: 🧚‍♀️ «Чарівний Світ.UA»: вийшов застосунок з доповненою реальністю про українську міфологію

Ми вже писали про проєкт Ne tryndy? «Цейво, трясця, викупаєш»: з’явився онлайн-проєкт, який навчає іноземців українському сленгу, який навчає іноземців українському сленгу.

«Цейво, трясця, викупаєш»

Ne tryndy — це освітній онлайн-проєкт в Instagram, який навчає іноземців українському сленгу, або як кажуть самі засновниці «teaching foreign folks базарити».

Заснували проєкт американка, волонтерка Корпусу Миру в Україні Кетрін Фітч та філологиня англійської мови Тетяна Сень. Ідея для Ne tryndy виникла в англомовному таборі, вони намагались пояснити різні молодіжні слова та вирази, що поширені в Україні.

Для цього навіть провели майстер-класи, аби всі вивчили найважливіші приклади сленгу української мови.

Кожен охочий може допомогти проєкту та запропонувати свій власний вираз українського сленгу. Запропонувати свій власний варіант можна в особистих повідомленнях Ne tryndy в Instagram.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...