Реклама

🤩 Стартує челендж «Навчай українською» з українськими зірками

Соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя, тенісист Сергій Стаховський, продюсер і шоумен Ігор Кондратюк, телеведуча 1+1 Марічка Падалко у прямому ефірі розкажуть про свій перехід на українську та поділяться своїм досвідом спілкування українською.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤩 Стартує челендж «Навчай українською» з українськими зірками
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤩 Стартує челендж «Навчай українською» з українськими зірками
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя, тенісист Сергій Стаховський, продюсер і шоумен Ігор Кондратюк, телеведуча 1+1 Марічка Падалко у прямому ефірі розкажуть про свій перехід на українську та поділяться своїм досвідом спілкування українською.

Челендж «Навчай українською»

9 листопада, до Дня української писемності та мови  стартує 21-денний челендж «Навчай українською» для викладачів дитячих гуртків, секцій та студій. У рамках проведення челенджу організатори зробили моніторинг 300 приватних гуртків та секцій у п’яти найбільших містах України. Лише 15 відсотків навчають дітей виключно українською.

Результати цього дослідження також будуть оприлюднені на брифінгу. У підготовці челенджу взяли участь понад двадцять волонтерів. Підтримка відбуватиметься у месенджерах та соцмережах. Учасники отримують повідомлення із завданнями та мотиваційними відео. Як зазначила ініціаторка проєкту «Навчай українською» Наталка Федечко, учасники ділитимуться своїми успіхами або проблемами у виконанні завдань.

Під час челенджу відбудуться вебінари із психологічною підтримкою учасників, зокрема про мовні бар'єри та історії викладачів, які вже перейшли на українську мову викладання. Також учасники зможуть поспілкуватися із психологами та викладачами української мови.

Наталка Федечко, Ініціаторка проєкту «Навчай українською»

Найактивніші учасники челенджу отримають можливість зустрітись із зірками. Дізнатись у ведучих лайфхаки переходу на українську мову. Також найактивніші клуби та студії отримають рекламу у соцмережах під час челенджу та рекламу на радіо після челенджу та інші нагороди.

Семінари викладатимуть такі спікери:

  • Викладач студії «Чорний квадратик», який з допомогою такого ж челенджа перейшов на українську і викладає нею зараз, Олександр Жуган
Читайте також: 🥰 78% українців вважають себе щасливими, 55% толерантні до ЛГБТ та лише 32% позитивно ставляться до влади — опитування
  • Діючий психотерапевт, яка захистила наукову дисертацію про бар’єри при переході на мову Ольга Кухарук
  • Викладач англійської про методики роботи з дітьми, які не розуміють мови. Та про мовні бар’єри, Олена Жупанова
  • Педагог-авторка української методики раннього розвитку. Про свій досвід переходу з російської після переїзду з Горлівки.
  • Спортивний тренер, бронзовий призер чемпіонату Європи про українську термінологію. Стас Горуна
  • Методисти «Є-Мова». Про безкоштовні курси української мови.

Нині бути українцем — це має бути тренд для успішних людей…У мене двоє синів, разом з дружиною Оленою спілкуємося вдома українською, хоча Олена сама з Запоріжжя, де російська превалює. Але в якийсь момент вирішили, що спілкуємося з дітьми й здебільшого між собою українською.

Тарас Тополя, Лідер гурту «Антитіла»

Подивитись онлайн-зустріч «Українська. Історії зірок» можна буде на Youtube-каналі EdEra.

Щоб стати учасником челенджу «Навчай українською», потрібно залишити свої контакти у гугл-формі або приєднатись до Facebook-групи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...