Реклама

🥰 78% українців вважають себе щасливими, 55% толерантні до ЛГБТ та лише 32% позитивно ставляться до влади — опитування

У порівнянні з 2011 роком різко збільшились позитивні показники українців. Більше задоволені фінансово та почувають себе здоровими й у безпеці.
Čytaty latynkoju
🥰 78% українців вважають себе щасливими, 55% толерантні до ЛГБТ та лише 32% позитивно ставляться до влади — опитування
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🥰 78% українців вважають себе щасливими, 55% толерантні до ЛГБТ та лише 32% позитивно ставляться до влади — опитування
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У порівнянні з 2011 роком різко збільшились позитивні показники українців. Більше задоволені фінансово та почувають себе здоровими й у безпеці.

Щастя в Україні та інші цінності

Нещодавно компанія Info Sapiens та ГО «Центр «Соціальний моніторинг» в межах глобального проєкту «Світове дослідження цінностей» (WVS) втретє провели соціологічне опитування, згідно з яким виявилось, що за останні дев’ять років українці стали щасливішими й толерантнішими.

Цього року в опитуванні брали 1 289 людей віком від 18 років по всій Україні (за винятком тимчасово окупованих Донбасу й Криму). Дослідження відбулось з 21 липня по 17 серпня, а похибка складає 2,7% при довірчій імовірності 95%.

У порівнянні з опитуванням 2011 року, більше українців стверджують, що почуваються щасливішими — 78,3% проти 68% дев’ять років тому. Також збільшилась кількість людей, які себе здоровими 45,4%, та 37% відповідно. Майже вполовину зросла частка українців, які за останній рік не харчувалися погано (71,7%, було 52%).

Фінанси

Також українці зазначили, що менше з них є незадоволеними фінансовим становищем аніж дев’ять років тому — 48%, було 38,9%.  Трішки більше стало говорити, що їх дохід є середнім (37%, було 33%) і менше вважають, що їх прибуток низький (45,1% проти 55%).

Читайте також: 🤨 Соціологи оголосили результати «опитування Зеленського»

Ставлення до влади

Втім, різко зменшилось позитивне відношення до влади — лишень 31,9% українців кажуть, що позитивно оцінюють зростання поваги до влади, а у 2011 році цей показник складав 50%. Згідно з дослідженням українці менше сподіваються на державу та більше розраховують на власні сили.

Також впала довіра до державних інституцій, окрім Збройних сил і Нацгвардії. Трішки збільшилась кількість людей, які за пряме народовладдя — зокрема для боротьби зі зростанням цін та підтримання порядку серед пріоритетів країни (23,8%, було 18,4%). Водночас збільшилась кількість людей, які готові захищати свою країну (56,9%, було 40%) та пишаються українським громадянством (82,2% дуже або скоріше пишаються, було 67%).

Релігія та толерантність

Окрім віри у владу загалом зменшилась релігійність українців — Бога важливим у своєму житті зараз вважають менше українців, ніж у 2011-му (56,3%, було 64%). Своєю чергою це вплинуло на толерантніше ставлення до абортів (21% проти 15,1%), людей із ВІЛ (зараз із ними не хотіли б жити 36,4%, було 52%) і представників ЛГБТ (зараз із ними не хотіли б жити 44,8%, було 62%).

Однак значно збільшилась кількість людей, які не хочуть жити разом з іммігрантами чи людьми іншої національності — зараз 27,1% і 24,8% відповідно, було 19% і 17%.

Детально ознайомитись з дослідженням Info Sapiens та ГО «Центр «Соціальний моніторинг» можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...