Реклама

🤓 Вчені виявили, що ті, хто грають у відеоігри, мають кращі когнітивні здібності

Дослідження відбулось у декілька етапів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤓 Вчені виявили, що ті, хто грають у відеоігри, мають кращі когнітивні здібності
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤓 Вчені виявили, що ті, хто грають у відеоігри, мають кращі когнітивні здібності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідження відбулось у декілька етапів.

Відеоігри та когнітивні здібності

Людина використовує когнітивні здібності для пізнання світу — це аналіз інформації, увага, пам’ять, мова та багато інших аспектів. У період c 40 до 65 років може відбуватися нормальне вікове зниження когнітивних здібностей.

Втім, іспанські вчені виявили, що відеоігри можуть позитивно вплинути на наше сприйняття навколишнього середовища. У дослідженні брали участь 27 волонтерів віком до 40 років.

Певна частина з учасників зазначила, що вони особливо полюбляють відеоігри. А інша частина навпаки — що вони зовсім не привертають їхньої уваги. Спочатку у всіх волонтерів перевірили їхні когнітивні здібності, а потім кожен учасник дослідження грав у Super Mario 64.

Читайте також: 🔪 Red sus: що таке Among Us та чому ця гра стала такою популярною

Перший етап експерименту тривав протягом 10 днів. Деяким учасникам вчені дали додаткову транскраніальну магнітну стимуляцію (ТМС) для покращення сприйняття — простимулювали кору головного мозку за допомогою особливих імпульсів. Надалі волонтерів перевірили повторно, а вже через 15 днів провели остаточні тести.

Науковці очікували, що учасники з ТМС покажуть кращі результати, однак стимуляція особливо не вплинула на дослідження. А ось волонтери з досвідом у відеоіграх, які займаються геймінгом ще змалечку, показали результати не гірші за інших. Виявилось, що любителі ігор мають кращі навички обробки зображень, швидше мислення та хорошу пам’ять. Й навіть вік не впливає на ці характеристики.

Однак, іспанські науковці зазначають, що це лише початкове дослідження. Для остаточних результатів необхідно провести експеримент з більшою кількістю учасників.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...