Реклама

📈 Відбувся Ukrainian Israeli Innovation Summit — підсумки заходу

Конференція відбулась у гібридному форматі — між країнами був влаштований телеміст.
Čytaty latynkoju
📈 Відбувся Ukrainian Israeli Innovation Summit — підсумки заходу
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📈 Відбувся Ukrainian Israeli Innovation Summit — підсумки заходу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Конференція відбулась у гібридному форматі — між країнами був влаштований телеміст.

Підсумки Ukrainian Israeli Innovation Summit

27 жовтня відбувся третій Ukrainian Israeli Innovation Summit. Цього року вся увага була сфокусована на інноваціях, спрямованих на пошук рішень для подолання наслідків, викликаних пандемією і світовою кризою.

У саміті взяли участь офіційні особи України та Ізраїлю, провідні компанії та лідери ІТ-індустрій двох країн.

Відкрив захід віцепрем’єр міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Михайло Федоров

Пандемія — це велика трагедія для людства. Ми не можемо глобально нічого змінити, але можемо самі змінитися. Це шанс як для держави, так і для бізнесу використати цей час на цифровий стрибок, на власний розвиток. І Мінцифра використовує цей шанс.

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України

На заході також виступили міністри охорони здоров’я та посли двох країн. Іншими ключовими спікерами стали засновник і головний виконавчий директор найбільшої краудфандінгової платформи для інвесторів OurCrowd Джон Медвед, легенда ізраїльської технологічної екосистеми Йоссі Варді й головний виконавчий директор Start-Up Nation Central Юджин Кандель.

Учасники обговорили українсько-ізраїльське співробітництво під час пандемії COVID-19, трансформацію венчурних інвестицій і нову реальність стартапів.

Наша мета — створювати можливості для бізнесів та зміцнювати професійні зв'язки між країнами. Саміт — це платформа для відкритого діалогу, стартовий майданчик для запуску нових проєктів, обміну досвідом і знаннями, проведення переговорів і зустрічей. У цьому році конференція відбулася в змішаному форматі. Можливо, в майбутньому ми й далі будемо поєднувати онлайн і оффлайн, додаючи більше інтерактиву та залучаючи найцікавіших і фізично важкодоступних експертів світового рівня.

Олена Новгородська, Співзасновниця саміту CEO Global Israeli Initiative

За десять годин прямого ефіру організатори провели чотири панельні дискусії, виступив 51 доповідач, були презентовані 17 нових українських та ізраїльських розробок в галузі медицини. Понад 800 онлайн-учасників могли підключиться до випадкового нетворкінгу на платформі Pine Event Management Tool, де проходила конференція. Трансляцію саміту також можна було подивитись у Facebook.

За останні три роки, завдяки Ukrainian Israeli Innovation Summit, співпраця між двома країнами в ІТ-сфері вийшла на якісно новий рівень:

  • Більше ніж 200 ізраїльських технологічних компаній і 1000 підприємців та інвесторів відвідали Україну
  • Відбулося понад 400 зустрічей між технологічними компаніями двох країн
  • Близько 30 ізраїльських стартапів відкрили офіси в Україні
Читайте також: 🏆 Підсумки екологічного конкурсу для підприємців ClimateLaunchpad — Україна потрапила до фіналу
  • Більш як 50 українських технологічних компаній знайшли нових клієнтів в Ізраїлі
  • Обсяг продажів українських IT-послуг ізраїльським клієнтам склав більше $ 150 млн
  • Близько 40% ІТ-сервісів Ізраїль купує з України

Одна з найбільших сервісних ІТ-компаній Sigma Software стала співорганізатором події.

Наша команда організувала студію для трансляції заходу з Києва. Для нас це був перший досвід проведення такої масштабної міжнародної події. Коли переміщення між країнами ускладнено, ми застосовуємо креативні методи, щоб будувати бізнес мости й створювати нові бізнес-можливості.

Валерій Красовський, СЕО та співзасновник Sigma Software

З боку Ізраїлю співорганізатором заходу вже третій рік поспіль виступила компанія JSCapital. Роман Гольд, керуючий партнер JScapital, поділився секретом успіху Ізраїлю:

Наша стартап-екосистема народилася в умовах нестабільності, вона звикла розвиватися в такому режимі. ДНК стійкості ізраїльської стартап-індустрії заснована на двох чинниках: доступності венчурного капіталу і зростаючого попиту на інновації з боку міжнародних корпорацій, яких в країні більше ніж 530.

Роман Гольд, Керуючий партнер JScapita

Третій Ukrainian Israeli Innovation Summit завершився пітч-сесією українських стартапів, які розробляють соціально-орієнтовані продукти.

Такі проєкти, як A.D.A.M., Cardio.AI, Doctor Online, MindSelf, Bimedis, Qardiax Inc, UniExo, Black Snow і IOON отримали можливість заявити про себе і потрапити на радари десятків українських та ізраїльських інвесторів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...