Реклама

👦🏼 МОН розробило поради, як уберегти дитину від небезпек в інтернеті

Оприлюднили правила як для батьків, так і для вчителів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👦🏼 МОН розробило поради, як уберегти дитину від небезпек в інтернеті
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👦🏼 МОН розробило поради, як уберегти дитину від небезпек в інтернеті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Оприлюднили правила як для батьків, так і для вчителів.

Як уберегти дитину від небезпек в інтернеті

Міністерство освіти і науки спільно та проєкт Stop_sexтинг оприлюднили перелік рекомендацій, як уберегти дитину від небезпек в інтернеті.

Зокрема в МОН зазначають, що дуже важливо формувати онлайн-час дітей таким чином, аби це не шкодило ні фізичному, ні психологічному здоров’ю дитини. Рекомендують показувати власний приклад, як саме використовувати гаджет та інтернет — разом грати в онлайн-ігри чи дотримувати сь певних правил.

Згідно з правилами для батьків рекомендують узгодити такі пункти:

  • Рух. Домовтесь з дитиною, що після певного часу, наприклад, півгодини, як вона сидить за комп’ютером чи користується гаджетом, слід порухатись. Наприклад, потанцювати під улюблену пісню чи зробити коротку розминку.
  • Спільний час. Домовтесь про дні та години, які ви будете проводити разом без застосування гаджетів у цей час.
  • Здоровий сон. Введіть вдома правило, щоб гаджети знаходились віддалено від дитини під час сну.
  • Підтримка. Зауважте, що ви завжди будьте на стороні дитини, щоб не трапилось в житті чи в мережі онлайн. Обговорюйте ті чи інші дії, з якими зіштовхнулася дитина в онлайн-просторі.

А для вчителів пропонують дотримуватись таких пунктів:

  • Правила. Створіть в класі власні правила щодо користування гаджетами під час уроків. Наприклад, налаштуйте разом з усіма учнями екранний час на смартфонах на період проведення уроку чи на початку заняття всі разом встановіть режим «польоту», щоб ніякі сповіщення не відволікали від освітнього процесу;
  • Безпека. Нагадуйте дітям про правила безпеки — краще зупинитися і відправити повідомлення, ніж робити це під час руху. Оскільки є небезпека отримати фізичні пошкодження, наприклад, зіштовхнувшись з кимось у шкільному коридорі;
  • Допомога. Нагадуйте, що ви готові допомогти учням, якщо вони раптом стали учасником небажаної комунікації. Наприклад, коли їх хтось шантажує в мережі чи ображає.

Ми писали, як третина молоді??‍♂️ Дослідження: третина молоді в Україні вважають, що вони не цікаві інтернет-шахраям в Україні вважають, що вони не цікаві інтернет-шахраям — дослідження.

Читайте також: 👿 TrollessUA: вийшов чат-бот для виявлення тролів у Facebook

Кібербезпека в Україні

У дослідженні взяли участь підлітки 14-18 років з Києва, Одеси, Львова, Харкова, Дніпра, Миколаєва, Кривого Рогу та Запоріжжя. Основними проблемами, що досліджувалися, були: знання функції двофакторної верифікації, фішинг, захист паролем, користування публічними Wі-Fi мережами та загальна обізнаність з безпечної поведінки в інтернеті.

Згідно з результатами, третина опитаних вважають, що вони не цікаві інтернет-шахраям, тому необачно ставляться до захисту себе й особистої інформації онлайн.

98% молоді використовує інтернет щодня або кілька разів на день зі смартфона. Серед найпопулярніших дій в інтернеті – використання месенджерів, перегляд сайтів і стрічок соцмереж.

Для половини молодих українців найгіршими потенційними наслідками кібершахрайства є те, що злочинці зламають їхніх акаунти в соцмережах і проситимуть від їхнього імені гроші в друзів, а також якщо вірус знищить усі файли на їхньому комп’ютері, смартфоні чи іншому пристрої. Для старшого ж покоління найгірша перспектива кібератаки — це здебільшого втрата коштів з банківських рахунків.

Детально ознайомитись з дослідженням можна за посиланням??‍♂️ Дослідження: третина молоді в Україні вважають, що вони не цікаві інтернет-шахраям.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...