Реклама

🦠 Сінгапурські вчені винайшли тест на COVID-19, що показує результат за 1 хвилину

Точність тесту складає приблизно понад 90%.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦠 Сінгапурські вчені винайшли тест на COVID-19, що показує результат за 1 хвилину
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 Сінгапурські вчені винайшли тест на COVID-19, що показує результат за 1 хвилину
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Точність тесту складає приблизно понад 90%.

Тест на COVID-19 за хвилину

Сінгапурський стартап Breathonix розробив тест на COVID-19, який показує результат протягом одної хвилини. Це одноразовий тест, аби ним скористатись необхідно вдихнути у трубку зі спеціальною насадкою.

Вже через хвилину тест покаже результат, чи хворіє людина на COVID-19. Науковці вже провели дослідження, де участь брали 180 волонтерів. Виявилось, що точність тесту складає 90%. Вже на початку наступного року стартап Breathonix планує отримати дозвіл на масове виробництво.

Щоправда, розробники повідомили, що широке виробництво буде важко налаштувати, оскільки це є дуже дорогим.Раніше науковці Оксфордського університету винайшли тест на COVID-19, який може виявити, чи є у вас хвороба лишень за п’ять хвилин.

Читайте також: 🦠 «Щось він бридкий»: NVIDIA показали симуляцію вірусу COVID-19 — це може допомогти у боротбі з хворобою

Тест Оксфордського університету

На відміну від звичайних тестів, цей не шукає геном COVID-19, а лише виділяє наявність вірусних часток. Це тест робить за допомогою коротких флуоресцентних ланцюжків ДНК. Вже потім протягом п’яти хвилин мікроскопом можна переглянути, чи є віруси «з підсвіткою». Тест визначає лише частки коронавірусу, тому він не сплутає COVID-19 з іншими схожими хворобами.

На думку дослідників, за допомогою цього тесту можна заощадити гроші, оскільки їх тип тестування не потребує особливих витрат на виготовлення.

Науковці планують вже до кінця цього року зареєструвати свій винахід. У 2021 році розпочнуть масове виробництво тестів, які використовуватимуть у громадських місцях для швидкої перевірки на наявність хвороби.

А коли там вакцина?

Під час зустрічі Виконавчої ради Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) голова організації Тедрос Гебреєсус заявив, що вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця поточного року.

Також він закликав не забувати про інші методи боротьби з пандемією — багато країн з їх допомогою змогли «придушити і контролювати карантин».

Нам буде необхідна вакцина, і є надія, що до кінця цього року у нас вийде отримати вакцину. Є надія.

Тедрос Гебреєсус, Голова ВООЗ

Окрім того, він повідомив, що необхідно інвестувати у нові технології, саме тому ВООЗ вже розробляє вакцину під назвою ACT Accelerator.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...