Реклама

👨‍💻 Мінцифра створить сайт про український ІТ-бізнес

На сайті буде зібрано та структуровано інформацію щодо всієї ІТ-екосистеми.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨‍💻 Мінцифра створить сайт про український ІТ-бізнес
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👨‍💻 Мінцифра створить сайт про український ІТ-бізнес
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На сайті буде зібрано та структуровано інформацію щодо всієї ІТ-екосистеми.

Сайт про український ІТ-бізнес

На сайті від Мінцифри про український ІТ-бізнес можна буде переглянути поточний статус української ІТ-екосистеми, шукати бізнес-інформацію про ІТ-компанії, людей, інвесторів та загалом всю технологічну екосистему України.

На одному порталі буде зібрано та структуровано інформацію щодо всієї ІТ-екосистеми, яка стосується університетів, стартап-акселераторів, технохабів та всіх технологічних індустрій. Це відкриє нові можливості для ринку та дозволить ефективніше взаємодіяти й розвиватись всім учасникам екосистеми.

Проєкт розробляють в рамках Меморандуму між Мінцифрою та компанією Sannacode, яка створює мобільні застосунки та спеціалізується на веброзробці.

Наш проєкт забезпечуватиме рівний доступ до інформації всім користувачам. Він допомагатиме компаніям ідентифікувати партнерів та клієнтів, а стартапи та інвестори зможуть знаходити найкращі варіанти для співробітництва.

Олександр Борняков, Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT
Читайте також: 🤝 Мінцифра та Microsoft провели конференцію: інвестиції $500 млн, два дата-центри та запуск Xbox

Ми писали, Мінцифра та TECHIIA? Мінцифра та TECHIIA оголосили про співпрацю: побудують дата-центр — інвестиції до $1 млрд оголосили про співпрацю — інвестиції до $1 млрд.

Співпраця Міницфри та TECHIIA

Міністерство цифрової трансформації України та міжнародний технологічний холдинг TECHIIA підписали меморандум про співпрацю, у ході якої планують побудувати дата-центри та екотехнопарк в Херсонській області. Також пообіцяли разом розвивати кіберспорт та STEM-освіту в Україні.

Основою екотехнопарку стане дата-центр потужністю до 500 МВт. Він зберігатиме та оброблятиме дані й проводити 3D-рендеринг. Тепло, яке виділятиме дата-центр, планують утилізувати в агрофермі, яка також буде частиною екотехнопарку.

Першими в реалізацію проєкту проінвестують засновники TECHIIA Олег Крот та Юрій Лазебник. Наразі планують залучити не менше $200 млн інвестицій в інфраструктуру. Очікується, що дата-центр запровадить понад 200 робочих місць. Вже шукають інвесторів, які готові виділити кошти на побудову екотехнопарку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...