Реклама

📱 4G в метро у Києві став доступний на 45 із 46 станцій

Залишилась лише одна станція метро «Теремки».
Čytaty latynkoju
📱 4G в метро у Києві став доступний на 45 із 46 станцій
  1. Головна
  2. Місто
  3. 📱 4G в метро у Києві став доступний на 45 із 46 станцій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Залишилась лише одна станція метро «Теремки».

4G в метро

З 28 жовтня швидкісний мобільний інтернет Київстар, Vodafone Україна та lifecell працює на 45 із 46 підземних станціях київського метро та у тунелях між ними, покриваючи таким чином майже всю «підземку». На останній станції — Теремки — 4G з’явиться протягом грудня.

Нагадаємо, що запуск 4G в метро почався у березні цього року зі станції Академмістечко? Vodafone протестував 4G у метро столиці. Обіцяє запуск у березні (але це не точно) та тривав поетапно. Вже зараз кожного дня 4G-інтернетом у середньому користується майже 300 тисяч абонентів всіх трьох операторів.

Разом абоненти мобільних операторів вже використали у «підземці» більше 400 терабайтів трафіку. Такого обсягу вистачило б, наприклад, на 30 років безперервного перегляду відео у високій якості.

6 листопада метрополітену Києва виповнюється 60 років і я радий, що цей день кияни та гості столиці зможуть скористатися швидкісним 4G у метро. Київстар як координатор проєкту, всі мобільні оператори та наші партнери провели масштабну роботу, щоб за короткий час покрити практично всю підземку. Ми випередили графік запуску більш ніж на місяць завдяки спільнім зусиллям. Це чудовий результат!

Олександр Комаров, Президент Київстар
Читайте також: 🤔 В яких містах та селах найактивніше використовують 4G — рейтинг Київстар

Для роботи 4G у метро Київстар, Vodafone Україна та lifecell використовують спільне обладнання від компанії Huawei, але власні частоти відповідно до ліцензій.

Частоти використовуються у двох діапазонах: 1 800 МГц та 2 600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету. Так, за даними операторів, середня швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб/с.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...