Реклама

🌙 NASA вперше знайшло на Місяці воду — це може дати розвиток життю на супутнику

Воду на Місяці можуть використати вже у 2024 році в рамках програми дослідження Artemis для розвитку космічної бази.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌙 NASA вперше знайшло на Місяці воду — це може дати розвиток життю на супутнику
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌙 NASA вперше знайшло на Місяці воду — це може дати розвиток життю на супутнику
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Воду на Місяці можуть використати вже у 2024 році в рамках програми дослідження Artemis для розвитку космічної бази.

NASA та вода на Місяці

Нещодавно Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) повідомило про виявлення молекул води на видимій стороні Місяця. Залишки оксиду водню помітили за допомогою літаючого інфрачервоного телескопа SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy, який встановили на модифікованому літаку Boeing 747SP.

Глава організації Джим Брайденстайн підтвердив, що воду знайшли на південній частині супутника в кратері Клавій. Це відкриття вказує на те, що вода може перебувати на місячній поверхні не тільки в полярних регіонах, куди практично не потрапляє сонячне світло, а й в інших місцях.

Раніше науковці вже знаходили можливі залишки води на Місяці, однак їхні дані не дозволяли точно відрізнити там наявність води від її близького хімічного родича гідроксилу (ОН).

Пізніше вони помітили сліди води у кратері Клавій. Аналіз показав, що там знаходиться від 100 до 400 мікрограмів води на грам ґрунту — це приблизно пляшка води об’ємом 340 мл на кубічний метр місячної породи.

Кратер Клавій

Кратер Клавій

Це незначна кількість води, навіть у пустелі Сахара кількість води більша в 100 разів. Однак, навіть лише залишки води спричинили багато питань у науковців — як саме там опинилась вода, як вона зберігається та чи може це означати сліди життя на супутнику.

Телескоп SOFIA буде продовжувати спостереження за Місяцем з висоти 13 тис. Метрів над Землею, що дозволяє вченим одержувати чіткі знімки в інфрачервоному спектрі без впливу 99% водяних випарів в атмосфері.

NASA в рамках програми Artemis у 2024 році планує почати висадку на Місяць і дослідити район Південного полюса. Виявлена ​​там вода може стати необхідним ресурсом як для досліджень, так і для безпосереднього застосування в рамках розвитку місячної бази.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...