Реклама

📈 ЄС швидше досягне своїх кліматичних цілей, якщо включить Україну в Green Deal — експерт

Європейський Союз може швидше і з меншими витратами досягти своїх кліматичних цілей, якщо поширить Green Deal на сусідні держави, зокрема Україну.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📈 ЄС швидше досягне своїх кліматичних цілей, якщо включить Україну в Green Deal — експерт
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📈 ЄС швидше досягне своїх кліматичних цілей, якщо включить Україну в Green Deal — експерт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Європейський Союз може швидше і з меншими витратами досягти своїх кліматичних цілей, якщо поширить Green Deal на сусідні держави, зокрема Україну.

Україна в планах Green Deal

Про це під час онлайн-дискусії Green Deal: Ukraine needs to catch up on green energy, організованої виданням Kyiv Post і компанією ДТЕК, повідомив глава DTEK Advisory Council Йохан Бастін.

За словами експерта, розвиток сектора відновлюваної енергетики в Україні за європейськими стандартами зможе підтримати перехід країни до низьковуглецевої економіки.

Це буде включати надання коштів ЄС Україні для фінансування інвестицій в заходи з підвищення енергоефективності, скорочення втрат в мережах і зростання відновлюваної енергетики (...). Відновлювана енергетика сьогодні недостатньо розвинена в Україні за європейськими стандартами. Її розвиток може стати джерелом створення робочих місць і підтримати перехід України до низьковуглецевої економіки.

Йохан Бастін, Глава DTEK Advisory Council

Як зазначив співзасновник Greencubator та глава енергокооператива «Сонячне місто» Андрій Зінченко, Україна має багато потенційних напрямків для співпраці з ЄС в рамках програми Green Deal. Однак, їх розвиток стримує регуляторна криза і те, що Україна не дотримується взятих на себе зобов’язань.

Читайте також: 🏭 Європейська Комісія оголосила про плани врегулювання викидів метану у 2021 році

Європейські підприємства отримають фінансову підтримку на екологічну модернізацію від місцевих урядів. Очікується, що для цього виділять 1 мільйон євро інвестицій протягом 2021-2030 років. 64% з яких складатимуть державні кошти.

Екологічні проєкти та повний перехід на зелену енергетику є одними з цілей ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Проєкт Green Deal

Також ми вже раніше писали? Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років, як виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...