Реклама

🛵 Glovo в Україні виповнилось 2 роки — як розвивався сервіс

За два роки сервіс запустили в 27 містах, відкрили дві «хмарні кухні» та доставили 1 170 тонн бургерів.
Čytaty latynkoju
🛵 Glovo в Україні виповнилось 2 роки — як розвивався сервіс
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🛵 Glovo в Україні виповнилось 2 роки — як розвивався сервіс
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За два роки сервіс запустили в 27 містах, відкрили дві «хмарні кухні» та доставили 1 170 тонн бургерів.

Glovo в Україні

П’ять років тому у Барселоні Оскар П’єр та Саша Мішо запустили сервіс кур’єрської доставки Glovo. У 2019 році компанія отримала статус «єдинорога» та стала другим приватним бізнесом в Іспанії, що оцінюється у більше ніж $1 млрд. Наразі сервіс доступний для мешканців 22 країн та 650 міст світу, у тому числі для українців.

В Україні сервіс Glovo вже присутній у 27 містах, кількість партнерів нараховує 3.5 тисяч, а підключених до платформи кур’єрів, які регулярно здійснюють замовлення сягає 5 тис. За цей рік, протягом карантину, компанія почала активно розвивати бізнес та підключати нових партнерів — заклади та рітейлери.

Незважаючи на зовнішні чинники, зокрема епідемію COVID-19, яка значно вплинула на бізнес-клімат країни, нам вдалося реалізувати чимало із запланованого: запустити сервіс у 17 нових містах, відкрити два Cook Room у Києві, оновити користувацький додаток – зокрема запустити функцію безготівкових чайових кур’єрам та підписку на безкоштовну доставку Glovo Prime. Я вдячний нашим партнерам за надійність, гнучкість та швидкість у прийнятті рішень – спільними зусиллями ми продовжуємо ростити та розвивати ринок, розширюючи можливості українців.

Дмитро Расновський, Генеральний менеджер компанії Glovo в Україні

За даними сервісу користувачі застосунку замовляють доставку продуктів з супермаркету на вихідних на 15% частіше, ніж у будні. Субота — найбільш частий день для замовлень, а серед популярних продуктів — банани, мінеральна вода та пиво.

2020 рік, більша частина якого була позначена дією карантинних обмежень, вплинув на зміну поведінки споживачів на платформі.

Збільшилась кількість cashless-операцій: до карантину співвідношення було 50% на 50%, у травні — 64% онлайн-оплат на 36% готівкою, у жовтні тенденція збереглась — 62% та 38%.

Інфографіка Глово

У червні 2020 року в застосунку Glovo з’явилась функція онлайн-чайових для кур’єрів. Найбільше безготівкових чайових кур’єрам залишають мешканці Києва та Київської області, а також Херсона та Запоріжжя. За даними сервісу на вересень 2020 р. 65% користувачів сервісу залишають ₴15 на онлайн-чайові, а 23% — ₴20.

Читайте також: 🛵 У Glovo запустили передплату на безкоштовну доставку — як працює

За два роки кур’єри Glovo доставили понад 1 170 тонн бургерів та 780 тонн картоплі фрі. На сніданок українці найчастіше замовляють круасани або сирники, а найпопулярніший кавовий напій — лате.

Кулінарні вподобання більшої кількості користувачів платформи — американська та українська кухні, проте їх наздоганяють азійська та грузинська. У бабблі «Подарунки» найчастіше замовляють доставку квітів, а саме — тюльпанів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...