Реклама

🎮 Петицію з вимогою додати українську мову до PlayStation підписало понад 25 000 людей

Нова версія консолі, PlayStation 5, надійде у продаж 19 листопада, вже доступні передзамовлення.
Čytaty latynkoju
🎮 Петицію з вимогою додати українську мову до PlayStation підписало понад 25 000 людей
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🎮 Петицію з вимогою додати українську мову до PlayStation підписало понад 25 000 людей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нова версія консолі, PlayStation 5, надійде у продаж 19 листопада, вже доступні передзамовлення.

Українська в PlayStation

Активні користувачі ігрової консолі PlayStation вже багато років ведуть боротьбу за те, щоб розробники перекладали ігри українською мовою, а компанія Sony додала українську мову до інтерфейсу пристрою, а також веб-версії магазину PlayStation Store.

Наразі, серед інших мов, українцям доступні лише англійська, польська та російська.

Петиція про українську в PlayStation

Ще чотири роки тому користувач Bohdan_UA створив петицію на адресу Sony з такими вимогами:

  • Додати підтримку української розкладки клавіатури в систему PS. Дозволити змінювати мову магазину PS Store на англійську
  • Додати українську мову інтерфейсу в систему PS
  • Додати українську мову інтерфейсу для всіх інших продуктів PSN: магазин, спільноти, підтримка, та інші

PlayStation підтримує фінську мову, носіїв якої у світі приблизно 6 мільйонів, але не підтримує українську, якою у світі спілкуються понад 40 мільйонів людей.

Bohdan_UA, автор петиції

Два роки тому це звернення назбирало 10 000 підписів. Разом з тим, за цей час у політиці PlayStation стосовно українського ринку відбулися відчутні зміни на краще — зокрема, з’явилася офіційна Facebook-сторінка українською мовою, з’явилася онлайн-реклама ігор та консолей компанії.

Проте, вимоги петиції досі не виконано.

Напередодні виходу PlayStation 5, який відбудеться вже 19 листопада, підписання петиції знову активізувалося. На момент написання цього матеріалу, підписів назбиралося більш як 25 000.

Де підписати петицію

Підписати петицію, щоб українську мову додали в інтерфейси PlayStation, можна за посиланням на сайті Change.org. Для підпису достатньо вказати ім’я та пошту (а також підтвердити її). Разом з тим, ви можете поставити галочку, щоб ваш підпис врахували, але ваше ім’я не відображалося серед підписантів документу.

Чому української немає в PlayStation

Обсяг українського ринку відеоігор у 2019 році прогнозували на рівні $200 мільйонів, при чому більша частина цих грошей надходить до мобільних розробників. Разом з тим, виторг від відеоігор у Фінляндії, яка згадується у петиції, у 2018 році склав $2,1 мільярд доларів — тобто, більш ніж у 10 разів вище за Україну.

Таким чином, можна зробити висновок, що Україна наразі не є значним ринком для виробників консолей. Ця ситуація може змінитися, якщо більше українців купуватимуть ігрові консолі, а також ігри в цілому — легально.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, яким буде нове покоління консолей — PlayStation 5? PlayStation 5 та Xbox Series X: яким буде наступне покоління консолей (оновлюється) та Xbox Series X.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...