Реклама

🛰 Україна та Америка запустять власний супутник у космос у 2022 році

Українсько-американська компанія EOS Data Analytics запустить супутник із мультиспектральними камерами Dragonfly Aerospace.
Čytaty latynkoju
unsplash
🛰 Україна та Америка запустять власний супутник у космос у 2022 році
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛰 Україна та Америка запустять власний супутник у космос у 2022 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українсько-американська компанія EOS Data Analytics запустить супутник із мультиспектральними камерами Dragonfly Aerospace.

Супутник EOS Data Analytics

Українсько-американська компанія EOS Data Analytics уклала угоду з південноафриканською компанією Dragonfly Aerospace про постачання високопродуктивних мультиспектральних камер HR-250 для оснащення власного супутника.

Його запуск на низьку орбіту Землі (LEO) заплановано на початок 2022 року. Камери дадуть змогу отримувати широкодіапазонні зображення з відбитком із семи спектральних смуг із роздільною здатністю близько одного метра.

Мультиспектральні знімки незамінні для відстеження змін навколишнього середовища. Вони дозволяють проводити регулярні спостереження на окремих територіях та точно локалізувати зони руйнівного впливу людини на природу. Відповідно, це дає можливість вчасно реагувати та запобігати його наслідкам як в окремому регіоні, так і по всій планеті.

За допомогою двох наших камер HR-250 супутник EOS Data Analytics зможе охопити більші території, що є значною технологічною перевагою особливо для комерційної сільськогосподарської галузі. Для цієї місії Dragonfly Aerospace надасть спеціальні спектральні фільтри. Технічні інженери Dragonfly Aerospace проведуть інтенсивне передпольотне калібрування та калібрування на орбіті, щоб забезпечити високу точність даних для EOS Data Analytics.

Браян Дін, Генеральний директор Dragonfly Aerospace

Зображення із власного супутника допоможуть аграріям отримати точні дані для аналізу важливих показників стану їхніх угідь.

  • Частота перегляду. За допомогою власного супутника, орієнтованого на комерційний моніторинг сільського господарства, EOS Data Analytics зможе у 5-7 разів швидше надавати доступ до мультиспектральних зображень у цій галузі. На відміну від даних із некомерційних супутників, користува4чам не потрібно чекати певного зображення впродовж місяців. Така частота перегляду дозволить швидко відстежувати усі зміни.
Читайте також: 🚀 HBO зніме міні-серіал про компанію Ілона Маска SpaceX
  • Роздільна здатність збільшена в 3-10 разів забезпечує точний аналіз меншої території у порівнянні з даними, отриманими із Sentinel або Landsat.
  • Незалежні дані для власних моделей ведення сільського господарства. Прогнозування врожайності тощо.
  • Покращена технологія виявлення аномалій. Завдяки високій роздільній здатності та наявності панохроматичного каналу, фермери отримуватимуть більш точну інформацію про стан своїх угідь.
  • Ексклюзивні права на певні області та окремі дані.
  • Локалізація. Покращенні знімки територій із невеликою площею полів.

Космічні технології стають наріжним каменем захисту природних ресурсів та одним з основних засобів вирішення сучасних глобальних викликів. Вже сьогодні вони допомагають нам впроваджувати необхідні заходи безпеки для запобігання руйнівного впливу стихійних лих. Так, наприклад, застосування космічних технологій для моделювання розповсюдження лісових пожеж дає нам змогу запобігати летальним наслідкам.

Макс Поляков, Засновник EOS Data Analytics

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...