Реклама

♻ General Electric планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Відтепер до компаній, які піклуються про навколишнє середовище, долучилась General Electric — одна з найбільших корпорацій світу.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻ General Electric планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ♻ General Electric планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер до компаній, які піклуються про навколишнє середовище, долучилась General Electric — одна з найбільших корпорацій світу.

Вуглецево-нейтральна компанія General Electric

Як передає Smart Energy, корпорація General Electric оголосила про свої плани забезпечити нульовий рівень викидів вуглецю. Компанія скоротить шкідливі для навколишнього середовища викиди та підвищить енергоефективність на більш ніж 1 000 заводах по всьому світові.

Відповідно до підрахунків корпорації, наразі вони генерують понад 2,39 мільйона метричних тонн парникових газів, тому рішення General Electric дозволить значно зменшити шкідливі викиди.

Попередні зусилля General Electric в цій галузі призвели до того, що ми перевищили нашу мету щодо скорочення викидів парникових газів на 2020 рік за рахунок скорочення викидів від наших власних операцій в період з 2011 по 2019 рік.

Ларрі Калп, Гендиректор General Electric
Читайте також: ♻️ Google повідомив, що остаточно усунув свій вуглецевий слід та планує повністю перейти на відновлювальну енергію

У вересні цього року компанія також повідомила, що вона виходить з ринку вугільної енергетики та почне інвестувати в іншу галузь — відновлювальну енергію, оскільки це «більш привабливий ринок».

За останні шість років споживання вугілля постійно падало і досягло рівня початку 1960-х років минулого століття. У 2019 США вперше використали більше енергії з відновлювальних джерел, ніж з вугілля.

Доступ до екологічного життя та зменшення негативного впливу людини на природу — це одні з головних цілей ЄС та проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Нагадаємо також, що Єврокомісія змінить♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...