Реклама

Хочете здати екзамен TOEFL чи IELTS? Читайте корисні поради з підготовки від репетитора англійської!

Вивчення мови з кваліфікованим репетитором має безліч суттєвих переваг. Найголовніша — викладач зважає на індивідуальні розумові здібності та мету навчання. Відповідно до попереднього рівня знань, які репетитор ретельно перевіряє, та особистих потреб учня педагог визначає складність, інтенсивність подачі матеріалу, частоту уроків.
Čytaty latynkoju
Хочете здати екзамен TOEFL чи IELTS? Читайте корисні поради з підготовки від репетитора англійської!
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Хочете здати екзамен TOEFL чи IELTS? Читайте корисні поради з підготовки від репетитора англійської!
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вивчення мови з кваліфікованим репетитором має безліч суттєвих переваг. Найголовніша — викладач зважає на індивідуальні розумові здібності та мету навчання. Відповідно до попереднього рівня знань, які репетитор ретельно перевіряє, та особистих потреб учня педагог визначає складність, інтенсивність подачі матеріалу, частоту уроків.

TOEFL та IELTS – одні з найпоширеніших міжнародних іспитів, які перевіряють рівень знань англійської мови як іноземної. Вказані екзамени обов’язково потрібно складати для навчання у закордонному вузі, еміграції до певної англомовної країни, отримання громадянства, офіційного працевлаштування за кордоном, у міжнародній організації або компанії. Іспит також стане в нагоді професійним викладачам англійської з метою підвищення кваліфікації. Складають його і за необхідності взяти участь у міжнародних програмах обміну студентів чи професійного стажування.

Завдання IELTS розроблені з урахуванням британського варіанту англійської мови, TOEFL – американського варіанту. Обидва іспити складаються з 4-х етапів: listening (сприйняття мови на слух), writing (письмо), reading (читання) і speaking (говоріння). Проте в екзамені TOEFL усне мовлення екзаменованого записується на диктофон і потім оцінюється комісією. Стосовно IELTS speaking проводиться у форматі живого спілкування з екзаменатором та має більш імпровізаційний характер. Усну частину також можливо скласти окремо – за 7 днів перед або після основного іспиту.

Іспит TOEFL має лише академічний рівень складності, в той час як IELTS – академічний, загальний та life skills. Відповідно завдання TOEFL дещо складніші, більшість із них мають комплексний характер.

Охочим складати ці екзамени потрібно мати широкий словниковий запас у 5-8 тис. слів, досконало володіти академічною, тематичною та загальною лексикою, вільно використовувати зазначену лексику під час усного висловлювання та письмового есе, стилістично правильно будувати речення та фрази з дотриманням синтаксичних вимог, швидко сприймати мовлення носіїв тощо.

Як почати підготовку до екзаменів TOEFL та IELTS самостійно? Які методи навчання найбільш ефективні?

Англійська мова потребує серйозної довготривалої підготовки – мінімум 3-5 місяців. Якщо знання близькі до нульового рівня, інтенсивне навчання має тривати близько 2 років. Адже для успішного складання міжнародних екзаменів особа повинна показати рівень англомовної компетентності В1 та вище. Діапазон задовільних оцінок в цілому коливається від 57 до 120 балів для TOEFL і від 5 до 9 балів для IELTS.

Заняття повинні мати чіткий графік та поступово нарощувати інтенсивність. Обов’язково слід перевіряти базові знання за допомогою пробних варіантів іспитів, лексичних та граматичних онлайн тестів. В такому разі можна спробувати скласти свою програму підготовки, як це робить професійний репетитор IELTS чи TOEFL.

Не забувайте про комплексне напрацювання навичок з письма, читання, мовлення й аудіювання. Спочатку детально ознайомтеся з порадами кваліфікованих педагогів щодо підбору навчальної літератури та інших додаткових джерел. Якщо ваш попередній рівень близький до середнього, можете вдосконалити його за допомогою наступних методів:

  • прослуховування підкастів, бажано з подальшим виконанням завдань. Англійська таких аудіматеріалів має бути академічного рівня.
  • робота з текстами науково-полярного стилю. Тут підійдуть як спеціальні сайти з підготовки до екзаменів, так і англомовні джерела інформації. Наприклад, BBC News, National Geographic, The Economist тощо.
  • цілеспрямоване вивчення слів певної теми з необхідним закріпленням у мовленні і сприйнятті на слух. Ведіть словник академічної лексики за темами.
  • практичне щоденне спілкування. Використовуйте спеціальні навчальні чати з корінними носіями мови. Щоразу робіть усну рефлексію за прочитаним, прослуханим матеріалом.
  • написання аналітичних есе. За перевіркою та оцінкою таких творів краще звертатися до вчителя англійської.

Як репетитор англійської мови з IELTS чи TOEFL допоможе надійно підготуватися до іспитів?

Вивчення мови з кваліфікованим репетитором має безліч суттєвих переваг. Найголовніша – викладач зважає на індивідуальні розумові здібності та мету навчання. Відповідно до попереднього рівня знань, які репетитор ретельно перевіряє, та особистих потреб учня педагог визначає складність, інтенсивність подачі матеріалу, частоту уроків. Навчальна програма також персонально орієнтована. У ній учитель враховує сильні і слабкі сторони студента, практичну цінність тих чи інших тем.

Сам навчальний процес має правильну методичну побудову та послідовність. Адже репетитор по англійській з TOEFL чи IELTS негайно виправляє помилки, усуває неправильне розуміння матеріалу. Учень отримує вичерпне пояснення найскладніших тем – і не лише у граматиці. Професійний учитель, який має досвід неодноразового складання міжнародних іспитів, може поділитися особистими секретами та порадами, яких не знайти на жодному сайті.

У кожного викладача свої рекомендації щодо ефективного запам’ятовування складної наукової лексики. Учитель може поділитися унікальними схемами написання есе. А також сформувати у свого студента навичку мовної багатофункціональності, яка особливо знадобиться для складання TOEFL. Репетитор TOEFL онлайн допоможе залучати у навчальний процес усі мультимедійні можливості комп’ютера та інтернету.

Заняття з репетитором мають безперечну користь:

  • кваліфікований педагогічний контроль;
  • професійні рекомендації щодо навчальних матеріалів;
  • індивідуальний підбір завдань та методик;
  • можливість розвивати діалогічне мовлення;
  • кожен урок цікавий та інформаційно насичений

Досконала англійська мова – сходинка до міжнародної карєри

Тести TOEFL та IELTS безумовно важливі для старту успішної професійної діяльності в англомовних країнах. Тому до підготовки слід поставитися відповідально. Академічна англійська формується протягом 1,5-2 років. Заняття мають проводитись систематично.

Розпочніть ретельно готуватися вже зараз. Якщо рівень англійської залишає бажати кращого, зверніться за допомогою до сертифікованого репетитора. Кожен приватний урок – цеглинка до професійного розвитку і вдосконалення, адже:

  • гарантується необхідний навчальний прогрес;
  • розвиваються практично корисні вміння;
  • підвищується здатність до навчання;
  • розкривається мовно-аналітичний потенціал

Статтю підготувала Наталія К репетитор та учитель англійської мови.

Репетитори для підготовки до екзаменів та іспитів: https://buki.com.ua/

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...