Реклама

🤩 Netflix назвав найпопулярніший серіал сервісу 2020 року

Серіал набрав найбільшу кількість переглядів за цей рік.
Čytaty latynkoju
🤩 Netflix назвав найпопулярніший серіал сервісу 2020 року
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤩 Netflix назвав найпопулярніший серіал сервісу 2020 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Серіал набрав найбільшу кількість переглядів за цей рік.

Серіал року на Netflix

Перше місце за популярністю на стрімінговому сервісі Netflix посів серіал за книгою Кена Кізі «Пролітаючи над гніздом зозулі» — «Сестра Ретчед» (Ratched). За перші 28 днів з прем’єри 48 мільйонів користувачів переглянули серіал.

Виконавчим продюсером серіалу став режисер та сценарист Раян Мерфі. Він відомий завдяки своїм серіалам «Хор» (Glee), «Частини тіла» (Nip/Tuck) та фільму «Звичайне серце» (The Normal Heart). Реліз серіалу відбувся 18 вересня і його майже одразу продовжили на другий сезон.

Головну роль в серіалі зіграла актриса Сара Полсон, яка відома завдяки серіалам «Американська історія жахів» (American Horror Story) та «Відчайдушні домогосподарки» (Desperate Housewives).

Події серіалу відбуваються у 1947 році, сюжет базується на історії медсестри Ретчед. Після подій Другої Світової війни вона влаштувалась працювати у психлікарню, де проводили експерименти над пацієнтами. Згодом медсестра показує свою жорстоку натуру, яку вона ретельно приховує під образом світської панянки.

Про книгу

Читайте також: 📺 Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети

Серіал Netflix базується на книзі Кена Кізі, щоправда, сюжет дещо відрізняється від оригіналу. Автори серіалу зазначають, що це лише приквел до основних подій.

Кен Кізі написав роман на власному досвіді. Наприкінці 1950-х років він працював нічним санітаром у госпіталі ветеранів в Каліфорнії. Там йому запропонували взяти участь в експериментальній програмі з вивчення дій психотропних речовин на людську свідомість.

Він вживав наркотики під наглядом лікарів й розв’язував задачки на логіку, а фахівці оцінювали вплив речовин на його стан. Під час експериментів він довго знаходився у психлікарні, там він зустрів пацієнтів з якими дуже жорстоко поводились.

Згодом він написав про це роман, який став «викриттям психіатричної системи Штатів 1960-х років». Менш ніж через рік після виходу роману президент Джон Кеннеді підписав документ, який змінив життя пацієнтів в психіатричних клініках Америки.

Також ми вже раніше писали? Українські студії озвучення стали офіційними партнерами Netflix — чекаємо на дубляж українською, як українські студії озвучення стали офіційними партнерами Netflix — чекаємо на дубляж українською.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...