Реклама

💸 У Європі проводять дослідження, чи достатньо платять стрімінгові сервіси музикантам за контент (спойлер: майже не платять)

Також дослідять як стрімінгові сервіси та їх алгоритми можуть впливати на вподобання користувачів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💸 У Європі проводять дослідження, чи достатньо платять стрімінгові сервіси музикантам за контент (спойлер: майже не платять)
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💸 У Європі проводять дослідження, чи достатньо платять стрімінгові сервіси музикантам за контент (спойлер: майже не платять)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також дослідять як стрімінгові сервіси та їх алгоритми можуть впливати на вподобання користувачів.

Стрімінгові сервіси та виплати за контент

В Європі планують провести дослідження, аби з’ясувати, чи отримують виконавці гроші від таких платформ як Spotify, Apple Music та Deezer. Наразі стрімінгові сервіси є основним джерелом прибутку для музикантів, однак деякі з них скаржаться, що вони не отримують достатню оплату за свій контент. Про це повідомляє ВВС.

Наразі оплата за один стрім на Spotify складає від $0,0026 до $0,0049. На Apple Music $0,0076. А на YouTube — $0,00067. Ці гроші отримують правовласники, а виконавець отримує лише 13% від цієї суми.

Скрипачка Тасмін Літтл повідомила, що за пів року вона заробила лишень £12.34 за 5-6 мільйонів прослуховувань.

А виконавець Джон Гопкінс поскаржився, що він отримав всього £8 за 90 тисяч стрімів.

?lang=en

Читайте також: 🥊 Музичні Премії vs. Професійне боягузтво

На YouGov провели опитування, згідно з яким виявилось, що 77% людей вважають, що виконавці не отримують гідної оплати за свою творчість.

Однак 69% респондентів зазначили, що вони не проти підвищення цін на стрімінгові сервіси. Втім, половина з них готова платити більше, якщо ці гроші будуть йти безпосередньо музикантам.

Дослідження розпочнеться в листопаді. Крім питання оплати планують дослідити вплив алгоритмів на звички користувачів та захистити музику від піратства в інтернеті.

Раніше ми вже писали? Вийшов рейтинг найгірших назв для музичних груп — Premature Ejaculation, The The, Anal Cunt, як вийшов рейтинг найгірших назв для музичних груп — Premature Ejaculation, The The, Anal Cunt.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...