Реклама

🔖 Оксфорд розробив тест на COVID-19, що показує результат за 5 хвилин

Цей тест на COVID-19 можна буде використовувати в аеропортах, вокзалах та інших громадських місцях.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🔖 Оксфорд розробив тест на COVID-19, що показує результат за 5 хвилин
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔖 Оксфорд розробив тест на COVID-19, що показує результат за 5 хвилин
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цей тест на COVID-19 можна буде використовувати в аеропортах, вокзалах та інших громадських місцях.

Тест на COVID-19

Науковці Оксфордського університету винайшли тест на COVID-19, який може виявити, чи є у вас хвороба лишень за п’ять хвилин.

На відміну від звичайних тестів, цей не шукає геном COVID-19, а лише виділяє наявність вірусних часток. Це тест робить за допомогою коротких флуоресцентних ланцюжків ДНК. Вже потім протягом п’яти хвилин мікроскопом можна переглянути, чи є віруси «з підсвіткою». Тест визначає лише частки коронавірусу, тому він не сплутає COVID-19 з іншими схожими хворобами.

На думку дослідників, за допомогою цього тесту можна заощадити гроші, оскільки їх тип тестування не потребує особливих витрат на виготовлення.

Науковці планують вже до кінця цього року зареєструвати свій винахід. У 2021 році розпочнуть масове виробництво тестів, які використовуватимуть у громадських місцях для швидкої перевірки на наявність хвороби.

Читайте також: 🦠 «Щось він бридкий»: NVIDIA показали симуляцію вірусу COVID-19 — це може допомогти у боротбі з хворобою

Раніше ми вже писали? ВООЗ: вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця 2020 року, як вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця 2020 року.

Вакцина проти COVID-19

Під час зустрічі Виконавчої ради Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) голова організації Тедрос Гебреєсус заявив, що вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця поточного року.

Також він закликав не забувати про інші методи боротьби з пандемією — багато країн з їх допомогою змогли «придушити і контролювати карантин».

Нам буде необхідна вакцина, і є надія, що до кінця цього року у нас вийде отримати вакцину. Є надія.

Тедрос Гебреєсус, Голова ВООЗ

Окрім того, він повідомив, що необхідно інвестувати у нові технології, саме тому ВООЗ вже розробляє вакцину під назвою ACT Accelerator.

Раніше ми вже розповідали? Україна вироблятиме власну вакцину проти COVID-19 — очікується за пів року, як Україна вироблятиме власну вакцину проти COVID-19.

Українська вакцина проти COVID-19

Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, директор Інституту біології клітин Національної академії наук Андрій Сибірний виграв грант Національного фонду досліджень України на розробку вакцини проти COVID-19.

Андрій Сибірний планує створити вакцину, яка базуватиметься на специфічних білках дріжджів. Реалізація проєкту запланована на пів року. Також дослідник отримав фінансування від держави — 10 мільйонів гривень. Розробка вакцини може проходити спільно з європейськими колегами.

Є багато нюансів у цій справі. Наприклад, законодавство України забороняє ввозити з-за кордону трансгенні тварини, а тільки на таких можна тестувати вакцину. Мабуть, науковці виконають цю частину роботи у співпраці з європейськими колегами.

Максим Козицький, Голова Львівської облдержадміністрації

Окрім того, заступник Андрія Сибірного Костянтин Дмитрук отримав фінансування у розмірі 5,1 мільйона гривень на розробку антибіотиків «нового покоління», які допоможуть у лікуванні COVID-19.

Також ми вже раніше писали? Як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи, як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...