Реклама

🤖 МВС створило чат-бота до місцевих виборів — можна скаржитись на порушення

Відтепер можна контролювати процес місцевих виборів.
Čytaty latynkoju
🤖 МВС створило чат-бота до місцевих виборів — можна скаржитись на порушення
  1. Головна
  2. Новини
  3. 🤖 МВС створило чат-бота до місцевих виборів — можна скаржитись на порушення
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер можна контролювати процес місцевих виборів.

Чат-бот до місцевих виборів

Міністерство внутрішніх справ запустило чат-бот у Telegram «Вибори-2020». За допомогою бота можна поскаржитись про порушення під час виборчого процесу. Після заявки до дільниці приїде наряд поліції та усуне порушення.

Чат-бот допоможе визначити такі види порушення:

  • підкуп виборців або комісії
  • фінансування агітації
  • ведення агітації
  • перешкоджання волевиявленню

Після того, як ви обрали тип порушення, необхідно вказати область та адресу, де порушили правила. Якщо ви знаходитесь на місці, то можна відправити геолокацію.

Потім треба надіслати фото або відео з коментарем для підтвердження неправомірних дій під час виборів. Також можна залишити свій номер телефону для зворотного зв’язку.

Читайте також: 📝 Зеленський: 25 жовтня на місцевих виборах пройде «Всенародне опитування» — що це буде

Раніше ми вже писали? PolitScanner: з’явився застосунок, що сканує обличчя політиків та показує їхнє досьє — те що треба перед виборами, як з’явився застосунок, що сканує обличчя політиків та показує їхнє досьє.

Застосунок PolitScanner

Громадська організація «Інститут політичної інформації» в Одесі створила мобільний застосунок PolitScanner, за допомогою якого можна отримати інформацію про діяльність та біографію певного політика.

Відтепер не потрібно шукати інформацію про кандидата в інтернеті, достатньо просто відсканувати його фотографію й застосунок покаже усю доступну інформацію.

Наприклад, можна навести камеру телефону на листівку чи банер з агітацією політика. Потім програма покажє його декларації, передвиборчи програму та біографію.

Таким чином ми намагаємося підвищити обізнаність громадян про виборчий процес та заохотити молодь, за допомогою технологічних рішень, краще орієнтуватися у сучасній політиці.

Павло Колотвін, Представник організації «Інститут політичної інформації»

Наразі застосунок пропонує інформацію про кандидатів з 13 міст України: Києва, Одеси, Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Івано-Франківська, Маріуполя, Миколаєва, Луцька, Вінниці, Тернополя та Кривого Рогу. Розробники обіцяють додати й інші міста вже найближчим часом.

Програма доступна безкоштовно для іOS, а для Android необіхдно буде завантажити безпосередньо за посиланням. Розробники пояснили, що Google Play ще не дозволив завантажити PolitScanner.

Коли будуть вибори

Вже 25 жовтня розпочнуться місцеві вибори в Україні. Вони проходитимуть одночасно у всіх містах. Виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

Також ми вже раніше писали? «Мені Кличко та трішки Притули!»: біржа Kuna випустила токени кандидатів в мери Києва, як біржа Kuna випустила токени кандидатів в мери Києва — «Мені Кличко та трішки Притули!».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...