Реклама

🍏 Apple представила iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 mini та HomePod mini — як пройшла презенатція

Вчора, 13 жовтня о 20:00 за київським часом відбулась традиційна щорічна презентація нових пристроїв Apple. Розповідаємо, що компанія показала цього року та як саме пройшов один з найочікуваніших техно-заходів.
Čytaty latynkoju
🍏 Apple представила iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 mini та HomePod mini — як пройшла презенатція
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple представила iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 mini та HomePod mini — як пройшла презенатція
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчора, 13 жовтня о 20:00 за київським часом відбулась традиційна щорічна презентація нових пристроїв Apple. Розповідаємо, що компанія показала цього року та як саме пройшов один з найочікуваніших техно-заходів.

HomePod mini

Розпочалась презентація з виступу генерального директора компанії Тіма Кука. Він показав нову смартколонку HomePod mini.

Це більш компактна версія колонки HomePod. Новий прилад працює на базі чіпа S5, що дозволяє відтворювати музику у високій якості попри малі габарити. Колонка може грати музику у всіх напрямках — на 360 градусів.

Колонки можна поєднувати: якщо увімкнути музику на одній HomePod mini, то інша колонка також перейде у режим стереозвуку, й вона працюватимуть разом. Якщо піднести iPhone до колонки, вони відреагують один на одного. На смартфоні з’явиться інформація про трек, який грає, а колонка почне світитися.

Колонка розпізнає голоси всіх членів родини та може формувати плейлисти окремо під кожного. Також HomePod можна використовувати як рацію — передавати повідомлення з однієї колонки на іншу вдома.

HomePod mini коштує $99. Продажі в США розпочнуться 16 листопада. Однак, в Україні колонка у продаж поки не вийде.

Ера 5G

Сьогодні — початок нової ери iPhone. Ми впроваджуємо в них 5G

Тім Кук

Apple додали підтримку 5G до нового покоління iPhone. За словами голови компанії, це зробить смартфони безпечнішими, оскільки не буде потреби використовувати Wi-Fi — інтернет на телефоні буде навіть швидше. Підтримку нового швидкісного інтернету презентував голова компанії мобільного оператора Verizon. Очікується, що швидкість завантаження складатиме до 4 Гбіт/с, а відвантаження — до 200 Мбіт/с.

У Verizon пообіцяли, що розпочнуть впроваджувати мережу покриття 5G в США — планують надати доступ до мережі 200 млн людей. Також відомо, що нове покоління iPhone зможе самостійно обирати, до якого типу зв’язку під’єднатись: якщо не потрібна велика швидкість, то телефон залишиться на LTE. Щоправда, це може лише означати, що 5G потребуватиме багато енергії, як це було раніше з LTE.

На жаль, в Україні наразі ще немає покриття 5G, тому ця функція поки недоступна в нашій країні.

iPhone 12

Далі на презентації показали один з найочікуваніших релізів цього року — iPhone 12. Нове покоління телефонів матиме прямі металеві грані, як це було в iPhone 4. Також замінили місце для SIM-картки. До цього вона була з правої сторони дисплею, а тепер буде зліва, під кнопками гучності. На колишньому місці планують додати антену для 5G.

iPhone 12 на 11% тонше, ніж iPhone 11, на 15% менше і на 16% легше. Однак час роботи такий самий як і в iPhone 11. Нові телефони будуть мати гаму з п’яти кольорів: чорний, білий, червоний, зелений та, як і очікувалось, темно-синій.

Нові телефони посилено за допомогою керамічного покриття — це дає в чотири рази більшу стійкість до падінь. Також телефони матимуть покращений захист від вологи за стандартом IP68. Його можна опустити під воду на шість метрів протягом 30 хвилин.

Смартфон побудований на базі чіпа A14 Bionic. Це перший 5-нанометровий мобільний процесор в історії.

Нові iPhone матимуть дві камери — ультрашироку та широку. Основна камера знімає та робить відео в темряві на 27% краще. А «нічний режим» та технологія Deep Fusion тепер працюють на ультраширокій камері й на фронтальній.

Також додали функцію time-laps в умовах слабкого освітлення — можна буде знімати концерти чи зірки в нічному небі. iPhone 12 вміє знімати відео в 4K HDR або Dolby Vision при 60 кадрах в секунду. Ролики в Dolby Vision можна редагувати прямо в галереї.

Нові iPhone матимуть технологію MagSafe — у середині смартфона розташовано круглий магніт. Це дозволяє кріпити до пристрою різноманітні аксесуари. Також це центрує телефон під час бездротової зарядки.

Ціна на телефон стартує від $799. Однак, Apple не постачатиме з новими моделями адаптери для зарядних пристроїв та навушників, їх можна буде придбати окремо. Також Apple повідомила про свої плани стати вуглецево-нейтральною компанією, про що ми вже писали♻️ Apple станє вуглецево-нейтральною до 2030 року раніше.

iPhone 12 mini

Цього року компанія презентувала нову модель телефонів — mini. Це більш компактна версія iPhone 12. Загалом ця модель нічим не відрізняється від своєї більшої версії — так само є підтримка 5G та програмне забезпечення залишилось без змін.

Нова модель менша за iPhone 8, однак екран mini версії більший. Екран 5,4 дюйма 2 340 на 1 080 пікселів, 476 пікселів на дюйм.

mini постачатиметься в тих само кольорах, як і більша версія. Ціна на такий телефон розпочинатиметься від $699.

iPhone 12 Pro та 12 Pro MAX

Pro-моделі підтримують всі вище перераховані особливості звичайних iPhone 12 — вологозахист IP68, MagSafe і зйомку відео в HDR. Рамка зроблена не з алюмінію, як у iPhone 12, а з полірованої сталі.

У 12 Pro Max і 12 Pro більше екрани, ніж у минулорічних моделей, а розміри корпусу майже не змінилися. 12 Pro і 12 Pro Max трохи вище і ширше своїх попередників, але тонше при тій же вазі.

Всі чотири камери iPhone 12 Pro підтримують технологію обчислювальної фотографії Deep Fusion.  Основна широкоугольная камера у iPhone 12 Pro така ж як у iPhone 12. Ультраширококутна камера у всіх нових iPhone однакова.

Цікавий факт: дівчина на фото з презентації вдягає сукню української дизайнерки Лілії Літковської

Пізніше на iPhone 12 Pro та Pro Max з’явиться Apple ProRAW — зйомка професійних знімків у форматі RAW з можливістю подальшого редагування кольору і балансу білого без втрати якості.

LIDAR-сканер використовується для автофокусу в темряві, а також для більш точної роботи AR-застосунків. Швидкість фокуса збільшена в шість разів, і з’явилася функція «Нічний портрет».
Apple планує відкрити доступ до LIDAR розробникам, щоб вони створювали застосунки, для яких потрібна висока точність сканування оточення користувача.

Ціна на Pro стартує від $999, а на Pro МАХ від $1 099.

На жаль, на заході не показали багато новинок, які очікували від презентації, що саме могли показати за чутками читайте у нашому матеріалі? iPhone 12, AirTags, нові AirPods та зарядна станція AirPower — що можна очікувати на презентації Apple —  AirTags, нові AirPods та зарядна станція AirPower.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...