Реклама

💊 Президент підписав закон, що дозволяє продавати ліки онлайн 

Однак не всі ліки можна буде придбати онлайн.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💊 Президент підписав закон, що дозволяє продавати ліки онлайн 
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💊 Президент підписав закон, що дозволяє продавати ліки онлайн 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак не всі ліки можна буде придбати онлайн.

Ліки онлайн

17 вересня цього року Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 904-IX «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами».

Нещодавно президент підписав цей закон і відтепер офіційно врегульовано електронну роздрібну торгівлю ліками, про це передає пресслужба Офісу президента. Закон відповідає нормам дистанційної торгівлі ліками в Європейському Союзі.

[scribd id=479840326 key=key-Y8fLVxl0tPrTPYfmna7x mode=scroll]

Документ встановлює перелік основних вимог до дистанційної торгівлі ліками для аптечних закладів, вимог до зберігання, відпуску та їхнього транспортування. В пресслужбі наголошують, що тепер ліки стануть доступнішими для всіх громадян. Люди, що мешкають у віддалених районах, зможуть замовляти ліки онлайн й отримувати їх поштою.

Читайте також: 🧪 ВООЗ: вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця 2020 року

Ліцензія та обмеження з продажу

Аби аптеки продавали ліки онлайн, необхідно отримати ліцензію, яка підтверджуватиме належне зберігання препаратів для доставки.

Втім, є обмеження з доставки ліків за рецептом — їх можна отримати лише за наявності електронного рецепта. Також не продаватимуть медикаменти з наркотичним складом та психотропні речовини, якщо виробник не матиме спеціалізованої ліцензії.

Окрім того, заборона розповсюджується на отруйні, радіоактивні та сильнодійні препарати, які й так не продають у звичайних лікарнях.

Раніше ми вже писали? Як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи, як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...