Реклама

😯 Відео: дрон на базі штучного інтелекту навчили екстремальних трюків в повітрі

Дрон зміг виконувати трюки, недоступні навіть при управлінні досвідченим пілотом-людиною.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😯 Відео: дрон на базі штучного інтелекту навчили екстремальних трюків в повітрі
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😯 Відео: дрон на базі штучного інтелекту навчили екстремальних трюків в повітрі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дрон зміг виконувати трюки, недоступні навіть при управлінні досвідченим пілотом-людиною.

Дрон та екстремальні трюки

Науковці з Університету Цюриха у співпраці з Intel розробили метод навчання нейронної мережі, який дозволяє автономному квадрокоптеру виконувати екстремальні акробатичні маневри за допомогою бортових датчиків і обчислень.

Квадрокоптер може виконувати акробатичні трюки на відкритому повітрі без зовнішньої камери або системи відстеження руху. Процес навчання штучного інтелекту проходить в симуляції, тобто не потрібно декілька разів відтворювати трюки в реальності для навчання.

Дрон вагою 1,5 кг працював на платі NVIDIA Jetson TX2 й Intel RealSense T265, з модулем подвійної камери fish-eye.

Його навчили трьом маневрів та їх комбінаціям. Через кілька годин навчання в симуляції дрон зміг виконати всі ці трюки і навіть повторювати їх в будь-якій послідовності.

Однак розробники зазначили, що такий метод навчання має деякі недоліки — обмеженість тривалості маневрів. Тривалість одного трюку не повинна складати більше ніж 20 секунд.

Наразі науковці працюють над системою польоту в просторі з перешкодами. Крім того, вони планують розробити систему маневрових польотів у відкритому космосі.

Також ми вже раніше писали?? В Україні зроблять мобільний застосунок для власників дронів з інтерактивною мапою, як в Україні зроблять мобільний застосунок для власників дронів з інтерактивною мапою.

Читайте також: 🤓 У Києві планують побудувати аеропорт для дронів

Застосунок для власників квадрокоптерів

Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністерство планує розробити мобільний застосунок для власників дронів з інтерактивною мапою повітряного простору та можливістю подання заявок на використання повітряного простору. Також Владислав Криклій зазначив, що відповідно до підрахунків міністерства, український ринок дронів до 2023 року досягне 200 тисяч одиниць.

На сьогодні безпілотні повітряні судна використовуються вже в дуже багатьох сферах життєдіяльності, як, наприклад, у сільському господарстві, для пошуку та рятування, інспекцій, картографування (...). Для підтримки швидкого розвитку потрібно вирішити деякі нормативні колізії та спростити процеси.

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури

Міністр інфраструктури повідомив, що на сьогодні відсутній облік безпілотних повітряних суден та немає стандартизованих засобів їх ідентифікації. Крім того, він зазначив, що необхідно автоматизувати процес надання дозволів на використання повітряного простору.

Розвиток сфери безпілотних повітряних суден однозначно створює нові можливості для бізнесу, та ми, зі свого боку, будемо працювати над створенням належних для цього умов.

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури

Раніше ми вже писали? Українець зробив одне з найкращих фото з дрона у світі, як українець зробив одне з найкращих фото з дрона у світі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...