Реклама

😷 Як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи

Нещодавно у світі зафіксували черговий антирекорд з хворих на СOVID-19 — майже 400 тисяч за добу.
Čytaty latynkoju
😷 Як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 Як боротимуться з COVID-19: перехід на дистанційне навчання, тимчасові госпіталі та нові штрафи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нещодавно у світі зафіксували черговий антирекорд з хворих на СOVID-19 — майже 400 тисяч за добу.

Боротьба з COVID-19

Як повідомив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, під час наради у президента ухвалили цілу низку методів боротьби з COVID-19.

Зміни в навчанні та закладах

Відтак, пропонують тимчасово перевести ВНЗ на дистанційне навчання. Крім того, осінні канікули в школах запровадять значно раніше. Дату канікул визначає місцева влада, однак оптимально розпочати їх до 15 жовтня.

Також у червоних та помаранчевих зонах обмежать роботу закладів громадського харчування — кафе, ресторанів та клубів. Вони повинні зачинятись з 22:00.

Лікування COVID-19

До того ж президент наказав збільшити кількість засобів індивідуального захисту та медичних засобів, необхідних для лікування COVID-19. Пропонують встановити необхідну кількість засобів, якої вистачить на тривалий час. За наказом президента в Києві, Одесі та Маріуполі підготовлять інфекційні госпіталі на випадок перевантаження медичних закладів. Госпіталі пропонують встановити у вже існуючих закладах. Наприклад, у Києві це може бути Палац Спорту, однак наразі такої потреби немає.

Читайте також: 🧪 ВООЗ: вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця 2020 року

Готуватимуть відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих на COVID-19.

Це дозволить збільшити загальну кількість ліжкомісць. Ще пропонують залучити інтернів та студентів старших курсів медичних ВНЗ до роботи в інфекційних відділеннях.

Відповідні законодавчі зміни набули чинності ще влітку. Є чіткі протоколи лікування пацієнтів з COVID-19, і я впевнений, що під наглядом досвідчених лікарів наші молоді фахівці зможуть надавати кваліфіковану допомогу.

Михайло Радуцький, Голова парламентського комітету з питань здоров’я нації

Також МОЗ повинно збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис. до 50 тис. на добу. Для цього вже виділили 260 мільйонів гривень. Ще 572 мільйони гривень виділили на те, аби місцева влада обладнала 80% ліжкомісць з хворими на коронавірус подачею кисню.

Штрафи для власників приміщень

Окрім того, планують запровадити нові штрафи для власників приміщень. У Раді пропонують внести зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Очікується, що допуск людей до підприємств, підприємців, установ, організацій без маски каратиметься штрафом від 3 400-5 100₴ для власників закладів.

Також ми вже раніше писали? В Україні вироблятимуть електронний антисептик IOON — вбиває 99% бактерій і вірусів, як в Україні вироблятимуть електронний антисептик IOON — вбиває 99% бактерій і вірусів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...