Реклама

🦠 «Щось він бридкий»: NVIDIA показали симуляцію вірусу COVID-19 — це може допомогти у боротбі з хворобою

Це може допомогти у розробці вакцини.
Čytaty latynkoju
🦠 «Щось він бридкий»: NVIDIA показали симуляцію вірусу COVID-19 — це може допомогти у боротбі з хворобою
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🦠 «Щось він бридкий»: NVIDIA показали симуляцію вірусу COVID-19 — це може допомогти у боротбі з хворобою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це може допомогти у розробці вакцини.

Симуляція COVID-19 від NVIDIA

Компанія NVIDIA спільно з проєктом дослідників Folding@home розробили точну симуляцію вірусу та того, як він заражає. Відео базується на дослідженні науковця Макса Циммермана.

У березні цього року він оприлюднив 17 детальних фото COVID-19, за допомогою яких вдалось виявити слабкі сполучення білку вірусу, що може допомогти у розробці ліків проти хвороби.

Протягом трьох місяців комп’ютери моделювали вірус та його дії. Це дозволило знайти понад 50 нових вразливих місць вірусу. Сам білок SARS-CoV-2 складається з 442 881 атома.

За допомогою платформи для 3D-графіки та моделювання NVIDIA Omniverse вдалось зробити точну симуляцію COVID-19. Модель вірусу складається з більш ніж 1,8 мільйона деталей.

Вчені очікують, що така модель допоможе у розробці ліків та навіть вакцини.

Ми вже раніше писали? ВООЗ: вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця 2020 року, як у ВООЗ розповіли, що вакцина проти коронавірусу може з’явитись до кінця 2020 року.

Читайте також: 😷 Дослідження: COVID-19 може передаватись через каналізацію

Вакцина проти COVID-19

Під час зустрічі Виконавчої ради Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) голова організації Тедрос Гебреєсус заявив, що вакцина проти COVID-19 може з’явитись до кінця поточного року.

Також він закликав не забувати про інші методи боротьби з пандемією — багато країн з їх допомогою змогли «придушити і контролювати карантин».

Нам буде необхідна вакцина, і є надія, що до кінця цього року у нас вийде отримати вакцину. Є надія.

Тедрос Гебреєсус, Голова ВООЗ

Окрім того, він повідомив, що необхідно інвестувати у нові технології, саме тому ВООЗ вже розробляє вакцину під назвою ACT Accelerator.

Раніше ми вже розповідали? Україна вироблятиме власну вакцину проти COVID-19 — очікується за пів року, як Україна вироблятиме власну вакцину проти коронавірусу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...