Реклама

💳 Як бізнесу продавати товари за кордон та вибрати платіжну систему — досвід бренду Grie

Na chasi разом з платіжною платформою Fondy розповідає, з якими труднощами стикається український бізнес під час прийому платежів з-за кордону та як налагодити цю систему.  
Čytaty latynkoju
💳 Як бізнесу продавати товари за кордон та вибрати платіжну систему — досвід бренду Grie
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💳 Як бізнесу продавати товари за кордон та вибрати платіжну систему — досвід бренду Grie
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Na chasi разом з платіжною платформою Fondy розповідає, з якими труднощами стикається український бізнес під час прийому платежів з-за кордону та як налагодити цю систему.  

Спецпроєкт став можливим завдяки підтримці FONDY

Дізнатися більше
GRIE

Український монобренд, у колекції якого можна знайти саквояжі на будь-який смак: від маленьких вечірніх, які доповнять сукню, до рюкзаків-саквояжів та ділових сумок, у яких зручно носити ноутбук та документи.

Бренд заснувала Аліса Гришаєва у 2016 році, яка згадує, що все починалося, як сімейний бізнес у маленькій майстерні у Львові, де вона разом з матір’ю пошила перший саквояж.

Вперше ідея створення монобренду промайнула у засновниці ще за півроку до того вечора, проте їй знадобилося немало часу, аби знайти потрібну фурнітуру, розробити лекала та підібрати якісні матеріали.

Саквояжні замочки я шукала у мережі на усіх мовах світу та довго не могла знайти потрібні. Згодом я випадково знайшла їх в малесенькій мануфактурі в США, у якої навіть сайту не було. Лише чорно-білий PDF-документ, десь на третій сторінці якого я побачила зображення потрібних замочків

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE

Та першому саквояжу все ще не вистачало рамок належної якості.

Після болісно довгих пошуків, перегляду безлічі різних рамок і спроб виготовити їх самостійно, ми вирішили знайти майстра, який зробив би рамки за нашими кресленнями та з обраного нами металу. Ми знайшли його в одній з майстерень у промзоні Львова, і він зробив для нас ідеальні рамки

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE
Продаж перших саквояжів

Першими клієнтами GRIE стали клієнти Майстерні Аліси Гришаєвої, у якій до цього засновниця бренду шила вироби зі шкіри на замовлення. Згодом спрацювало сарафанне радіо, тому бренд досі працює майже без реклами.

Лише іноді GRIE запускає рекламні кампанії, але не регулярно. В основному це реклама через бізнес-акаунт у Facebook. Активним каналом для продажів виступає Instagram, тому бренд тестує ще інфлюєнсер-маркетинг, який, за словами Аліси, при належній увазі дає гарні результати.

Початок продажів видався для бренду непростим. Було багато охочих придбати товар, але платіжна система не могла впоратися з такою кількістю замовлень.

Перша платіжна система Grie «падала» майже щотижня і відновити роботу коштувало нам багато зусиль і втрачених грошей. Дуже важливо, щоб служба підтримки платіжної системи працювала справно, і можна було легко вирішити усі питання. А ще краще — щоб питань не виникало зовсім

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE

Коли стара платіжна система вчергове зламалась, Аліса зрозуміла, що настав час шукати альтернативу — надійний платіжний сервіс з оперативною підтримкою, який було б легко підключити на сайт замість старого.

Вона згадала, що на недавньому Ukrainian Fashion Week познайомилась з Максимом Скирдою — менеджером з розвитку бізнесу Fondy. За дві години Аліса вже тестувала новий платіжний сервіс для GRIE.

Fondy — це міжнародний платіжний сервіс, яким користуються більш ніж вісім тисяч підприємців та компаній з усього світу. Серед них — UKLON, Glovo, ЦУМ, LeBoutique, Helen Marlen. Система підходить не тільки веб-майстрам та власникам інтернет-магазинів, а також підприємцям, у яких немає сайту — наприклад, тим, хто торгує через соцмережі або надає приватні послуги в інтернеті.

Наразі 75% продажів GRIE припадає на український ринок, 25% — на закордонний, проте відсоток змінюється на користь іноземних замовлень. Найбільше покупців з США та північної Європи.

Найпопулярніша модель бренду — повсякденна Noble, яка стала бестселлером завдяки своєму оптимальному розміру. А найпопулярніші кольори — чорний та бургунді.

Від початку я хотіла довести, що в Україні можуть і роблять якісні речі. Я прагну прославити Україну тим, що вмію краще за все — створювати сумки, що не поступаються, а іноді перевершують вироби всесвітньо відомих брендів

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE
Платежі з-за кордону

За словами Аліси Гришаєвої, для іноземних клієнтів важливі безпечні платежі. Одне з перших питань, що задають клієнти при оформленні замовлень, чи доступна оплата через PayPal або чи можливий відкладений платіж. На жаль, в Україні недоступний PayPal, тому GRIE намагається надати якомога більше інформації, щоб клієнт почувався безпечно — відгуки, безкоштовне повернення, інформацію щодо трекінгу.

Завдяки Fondy ми можемо приймати платежі з будь-якої країни світу, тому це ключовий елемент роботи з зарубіжними ринками

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE

За словами Аліси, Fondy також допоміг бренду тим, що зберіг їхній час на інтегрування платіжної системи на сайт. Зміна платіжної системи пройшла непомітно та легко.

Fondy має плагіни (модулі оплати) для всіх популярних CMS, а також конструкторів сайтів Wix та Tilda. Все, що необхідно зробити — це просто встановити плагін і налаштувати його. Ознайомитися з повним списком плагінів і детальними інструкціями з налаштування, можна за посиланням.

Платформа працює за системою комісії з платежів, яка залежить від обороту бізнесу. У вартість вже включені комісії банків і платіжних систем Visa, Mastercard і Простір. Підключення та користування усім функціоналом платформи Fondy — безкоштовні.

Вихід на закордонний ринок

Після ухвалення рішення про вихід на закордонний ринок, GRIE покращив сайт та переклав його англійською, щоб клієнти могли отримати всю інформацію на сайті, яку вони зазвичай отримують в шоу-румі: про матеріали, гарантію, виробництво, бренд, про вартість та терміни доставки, про повернення.

Також бренд почав писати пости англійською у соцмережах та придбав телефонний номер у США, по якому покупці з інших країн можуть обговорити деталі.

Крім прийому платежів на сайті, ми також використовуємо функцію «Платіжна кнопка» від Fondy. Це лінк, по якому клієнт потрапляє на сторінку оплати, але суму визначаєте ви. Це зручно для індивідуальних замовлень, у яких сума завжди різна

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE

GRIE зареєстрували акаунт у Google Business, який не потребує перекладу і відображається на мові країни користувача. Аліса також рекомендує завести товари у Google Shopping, які надають більш ніж достатньо інструментів для продажу за кордон. Зараз бренд планує запустити рекламну кампанію, що таргетована на жителів ділових штатів США, бо саквояжі — це в основному ділові класичні сумки.

Щодо оплати, то ми одразу інформуємо іноземних клієнтів, що при здійсненні оплати можуть виникнути невеликі труднощі. Наприклад, служба безпеки банків США не дуже любить пропускати платежі в Україну, тож ми пропонуємо клієнтам відразу телефонувати у свій банк та підтвердити платіж особисто. Також іноді служби безпеки нашої Fondy можуть блокувати платежі, які можуть бути потім відхилені платником (таке теж іноді стається), тож якщо платіж не пройшов, ми просто пишемо в підтримку і вони все налагоджують

Аліса Гришаєва, засновниця GRIE

У Fondy процесинг налаштований таким чином, що якщо один банк-партнер не готовий обробити платіж в іноземній валюті, то його автоматично передають на обробку іншому банку. Водночас бізнес отримує гроші в гривнях на свій розрахунковий рахунок. Лише в Україні у Fondy 5 банків-партнерів.

Також Fondy має європейську ліцензію та інтеграцію з місцевими банками. Компанія підтримує європейські інтернет-банкінги, аналоги «Приват24».

За словами Аліси Гришаєвої, наразі griebags.com — повноцінний інтернет-магазин, у який засновники можуть відправляти клієнтів та не хвилюватись, що платіжка знову злетить.

Як підключитися до Fondy

  1. Пройдіть реєстрацію в системі Fondy за посиланням. Вам потрібно буде вказати адресу сайту, ім’я компанії, тип компанії, вибрати країну реєстрації.
  2. Заповніть ваші фінансові реквізити для виплат відшкодувань (номер карти або розрахункового рахунку в банку).
  3. Завантажте документ прямо в вашому особистому кабінеті (перелік ви зможете знайти в меню Налаштування мерчанта → Фінансові налаштування)
  4. Fondy проведе швидку перевірку та активує прийом платежів протягом 1-2 робочих днів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...