Реклама

🚀 Випускники Creative Enterprise Ukraine: 9 українських бізнесів, що створюють одяг та аксесуари

Програма Creative Enterprise Ukraine створена саме для підприємців-початківців із креативних індустрій. Тут вони отримують знання, знайомства та підтримку. Навчання вже пройшли 623 випускників та випускниць у дев’яти містах України. У цій підбірці пропонуємо познайомитись із бізнесами випускників. Кожний бренд — маленький приклад того, як початківці не побоялись ризикнути і запустились.
Čytaty latynkoju
🚀 Випускники Creative Enterprise Ukraine: 9 українських бізнесів, що створюють одяг та аксесуари
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 🚀 Випускники Creative Enterprise Ukraine: 9 українських бізнесів, що створюють одяг та аксесуари
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програма Creative Enterprise Ukraine створена саме для підприємців-початківців із креативних індустрій. Тут вони отримують знання, знайомства та підтримку. Навчання вже пройшли 623 випускників та випускниць у дев’яти містах України. У цій підбірці пропонуємо познайомитись із бізнесами випускників. Кожний бренд — маленький приклад того, як початківці не побоялись ризикнути і запустились.

Партнер проєкту — Британська рада в Україні та програма House of Europe

Детальніше

Creative Enterprise — навчальна програма, створена Британською Радою та британською агенцією з інновацій Nesta. Географія Creative Enterprise охоплює понад 20 країн світу, в Українї програма розпочалась у 2015 році.

Основні елементи Creative Enterprise Ukraine — тренінг, можливості підтримки та спільнота випускників.

Спільно з Британською Радою та House of Europe ГО «Інша Освіта» підготувала серію підбірок про бізнеси випускників програми Creative Enterpise Ukraine. Сьогодні публікуємо історії бізнесів, які працюють у напрямку моди.

DALEKO
Жіночий одяг з натуральних тканин

DALEKO — сімейний бренд. Дарія Толоконіна заснувала його разом із сестрою та чоловіком. Зрештою, звідси й назва: DA — Дарія, LE — Олена, KO — Костянтин.

Парадокс, але DALEKO — це про близькість. Засновниця бренду, вона ж дизайнерка та конструкторка, Дарія завжди сама спілкується із замовницями, шиє за мірками клієнток.

Бренд випускає базові колекції невеликими тиражами, а також намагається зменшити відходи, тому із клаптиків та залишків тканини шиє лімітовані колекції суконь.

Важливо купувати в людей, які з любов’ю роблять свою справу, вкладають душу й емоції у вироби, цінують своїх робітників-помічників, дбайливо ставляться до відходів виробництва, поважають покупців і спілкуються з ними, як з друзями, обирають натуральність, простоту та увагу до деталей. Сподіваємося, це про наш бренд. Намагаємося слідувати цим принципам

Дарія Толоконіна
Plisse
Жіночі сумки та рюкзаки

Яна Бондаренко з Оленою Казіміровою працювали разом у великій компанії та в один момент вирішили піти, щоб започаткувати свій бізнес. Вони створили бренд Plisse.

Перевага сумок Plisse — міцна тканина із водостійким просоченням. Витриваліша як шкірозамінник, легша за шкіру. У Plisse є також колекція сумок з тканини, що легко чиститься. Слідів кетчупу або масла можна позбутися без прання.

Партнерки переконані, що жіноча сумка повинна бути зручною, красивою та універсальною, тому прийшли до сумок-трансформерів. Сумка Plisse, що носиться через плече, може легко перетворитися на рюкзак, або ж маленька сумка за потреби стане великою, зручною для шопінгу.

Поки ми дійдемо із сумкою до кінця, можна збожеволіти: розробляємо модель, потім самі тестуємо, носимо, пробуємо, покращуємо і тільки тоді випускаємо у світ. Перший кайф, коли ти до кінця втілюєш модель сумки, пошила — і сумка така, як треба. А другий кайф, коли клієнти купують, і кажуть, що це бомба

Яна Бондаренко
Love Vivienne
Сукні, спідниці, піжами, худі, пуховики з оригінальними принтами

Love Vivienne  — це жіночий одяг з радісною, майже дитячою душею. Вероніка Тарасик створює сукні, прикрашені смішними та незвичними принтами. Знаходить оригінальних постачальників тканини або ж друкує на ній самостійно.

Ми не женемося за модою і трендами, ми створюємо одяг таким, щоб посміхалась душа кожної нашої клієнтки

Вероніка Тарасик
Vbrano
Мерч для українських соціально-культурних проєктів, корпоративний одяг (футболки, світшоти, худі, екоторби)

Vbrano брендує одяг, аксесуари, канцтовари для прогресивних українських ініціатив та бізнесів. Інший напрямок роботи — створення корпоративного одягу, який не соромно носити щодня.

Співпрацюючи із Vbrano, вам не доведеться витрачати час на пошук підрядника, що може надрукувати на футболках чи екоторбах, ви не мусите розбиратися в особливостях друку. Якщо потрібно, Vbrano залучає дизайнерів, креативників, щоб допомогти втілити ваші ідеї.

Для Юлії Слюсар, засновниці бренду, працювати з ціннісними, корисними для суспільства проєктами, так само важливо, як виконати замовлення якісно та вчасно. Створюючи класний мерч, Vbrano підтримує українські бізнеси та ініціативи.

Зараз проглядається тенденція, що молоді люди все частіше хочуть працювати на себе. Треба підтримувати тих, хто дійсно придумує щось нове і цікаве, створює та поширює цінності, важливі суспільству. На мою думку — мерч, хоч і не найважливіший, та хороший спосіб підтримки ініціатив, проєктів, особистостей, які роблять вартісний продукт

Юлія Слюсар
CLEVER
Жіночі комбінезони, костюми, сукні

Одяг CLEVER складний та насичений виразними промовистими деталями.

Дизайнерка Людмила Велика каже, що CLEVER — розумний одяг для сміливих, впевнених у собі жінок. Він елегантний, та водночас зручний, конструктивний. Деякі речі легко трансформуються.

Наше життя залежить і від того, наскільки ми задоволені собою. Якщо мені вдається зробити так, щоб одяг гармонійно підкреслив те, що всередині — людина почуває себе інакше, несе цей настрій у сім’ю, життя, роботу. Завдяки моєму одягу клієнтки почувають себе впевненішими. Я хочу, щоб так було. Заради цього я працюю

Людмила Велика
Slowme
В’язаний одяг: светри, топи, футболки

Slowme — бренд стильного, базового в’язаного одягу із власним виробництвом. Slowme говорить нам про вповільнення. Засновниця бренду Ірина Василенко не прагне стрімкого розширення, для неї важливіше залишатися вірною цінностям. Йдеться також і про вповільнене споживання. Речі роблять з дорогої, якісної пряжі, це одяг який можна любити й носити довго.

Крім того, у Slowme сортують сміття, намагаються мінімізувати відходи, часто використовують backstock wool — пряжу, що залишається невикористаною на великих виробництвах.

Це вдумливі речі. Під словом «вдумливий» я маю на увазі, що речі продумані з точки зору складу, виробництва й того, як їх носитимуть. Головне — змістовність. Я роблю щось корисне і потрібне людям. Вони добре почуваються у цьому одязі, вони самі до цього прийшли, а не їм це нав’язали, сказали в інстаграмі, чи вони побачили в якогось блогера

Ірина Василенко
Kohana Jewelry
Продукція: ювелірні вироби зі срібла

Kohana Jewelry — це срібні прикраси у мінімалістичному стилі, які підкреслюють природну красу жінки. Для засновниці бренду Наталії Панової важливо дарувати жінкам емоції в усьому.

У Kohana Jewelry уважні до найменших дрібниць: спілкування з клієнтами, упакування, і звісно ж, до витонченості кожної прикраси.

Kohana Jewelry — це не просто про прикраси, це про емоцію. Мені подобається дарувати емоції, я хочу, щоб цим було просякнуто все, що ми робимо

Наталія Панова
Ovsyanytsya
Текстильні прикраси ручної роботи: брошки, браслети, чокери

Ovsyanytsya — текстильна ювелірка. Натуральні тканини, срібна фурнітура на чокерах і браслетах — це вишуканість і практичність. Можна не турбуватися, що метал взаємодіятиме із тканинами, з ніжним шовком, наприклад. Срібло залишається сріблом, чи дощ, чи сніг.

У своїй творчості художниця з текстилю Христини Овсяник сміливо поєднує народну культуру з сучасними трендами. Тому прикраси Ovsyanytsya гармоніюють як із класикою, піджаками чи вечірніми сукнями, так і з джинсовим одягом, бавовняними футболками.

Ovsyanytsya – це самовираження. Я, як людина, творець, що любить одягатися, можу виразити тут свою естетику. Я люблю формувати і стилістику фотографії, все. Це не просто прикраси — мені подобається формувати образи

Христина Овсяник
HYMNS
Homestreet одяг із шовку, аксесуари

HYMNS в перекладі з англійської означає «гімни». Продукція бренду — це пісня жіночності. Речі шиються лімітованими колекціями, або ж за індивідуальним замовленням. Це завжди ручна робота. Серед матеріалів переважають натуральний шовк, французьке мереживо.

Особливістю бренду є концепція одягу homestreet. Жінки найчастіше купують HYMNS для дому. Перш за все, це розкішний повсякденний одяг для поціновувачок шовку. Та його можна вдягати і як вечірні сукні. Зрештою, шовкова сукня — це найкраще що може бути для літа.

Одяг HYMNS вкотре нагадує жінкам, які вони прекрасні. Перевтілення кожної жінки під час примірки надихає. Жінки навіть рухатись починають інакше, не кажучи вже про посмішку, яка не сходить з вуст

Катя Румянцева

Надалі ми регулярно розповідатимо вам про креативних підприємців — випускників Creative Enterprise Ukraine. Наступна підбірка буде про ремесла. Наприклад, одним із випускників програми, який представляє цей сектор — є бренд Prekrasa Studio.

Prekrasa Studio
Онлайн-курси та майстер-класи з традиційної вишивки

Ольга Нарбут прагне зберегти традиційну українську вишивку й підтримувати майстрів, які її творять та відроджують.

Досвід і вміння Ольги Нарбут виросли в школу Prekrasa Studio, що пропонує онлайн-курси та окремі майстер-класи з деталізованими відео процесу вишивання, схемами та фотографіями автентичних речей, можливістю спілкуватися з майстрами-викладачами.

Засновниця школи Prekrasa Studio й сама постійно вчиться, працює з музейними фондами, приватними колекціями, досліджує давні техніки вишивання.

Я щаслива, що можу взяти стару сорочку, дослідити її та поділитися своїми знаннями. І в мене завдання не зробити «школу імені Олі Нарбут», а знаходити й записувати майстрів, які вишивають, досліджують вишивку, готові ділитися майстерністю, передавати її з рук в руки

Ольга Нарбут

Creative Enterprise Ukraine — частина програми ЄС House of Europe за підтримки Британської Ради, організаційний партнер програми Інша Освіта / Insha Osvita.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...