Реклама

🤝 Запустили «платформу обміну знань» між вугільними регіонами Польщі та України

Це може допомогти обом країнам підготуватися до енергетичної трансформації найближчими роками.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤝 Запустили «платформу обміну знань» між вугільними регіонами Польщі та України
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤝 Запустили «платформу обміну знань» між вугільними регіонами Польщі та України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це може допомогти обом країнам підготуватися до енергетичної трансформації найближчими роками.

«Платформа обміну знань»

Європейська Комісія та Польський національний фонд охорони навколишнього середовища та управління водними ресурсами (НФОНСіУВР) ініцювали «платформу обміну знань» між вугільними регіонами Польщі та України.

Платформа — це частина програми в рамках якої країнам надається допомога у розробленні та реалізації інклюзивних стратегій переходу до низьковуглецевих енергетичних систем.

Представники України відвідають Польшу та головний вугільний регіон країни — Сілезію. Під час візитів відбудуться зустрічі з польськими колегами, де вони обміняються своїм досвідом розвитку вугільної енергетики.

Це дає нам змогу поділитися чималим досвідом, накопиченим у процесі «справедливого переходу» в Польщі. Багато міст і регіонів можуть похвалитися значними досягненнями в цьому плані. Ми раді, що досвід польських міст і регіонів може стати стимулом для наших партнерів в Україні

Артур Лорковскі, Віце-президент Національного фонду охорони навколишнього середовища та управління водними ресурсами
Читайте також: 📈 Міненерго: частка зеленої енергетики в Україні збільшилась до понад 13%

Наразі Україна розробляє план з розвитку вугільних регіонів та їх перетворення — створення нових та безпечних робочих місць, рівних можливостей для шахтарів, покращення економіки тощо.

Платформа повинна полегшити процес енергетичного переходу, а також економічної трансформації вугільних регіонів до низьковуглецевої економіки. Платформа базується на досвіді Ініціативи Європейської Комісії для вугільних регіонів на перехідному етапі (Initiative for Coal Regions in Transition).

Процес енергетичного переходу торкається всіх вугільних регіонів Європи, тому пошук рішень потребує залучення всіх регіональних учасників. Найкращі ідеї часто надходять з регіонів. Ініціатива ЄС щодо вугільних регіонів на перехідному етапі є яскравим прикладом того, як ініціативи «справедливого переходу» сприяють обміну знаннями, розробленню стратегій та ідентифікації проєктів, що допомагає вугільним регіонам в їхньому енергетичному переході

Катаріна Сіков-Магні, Керівниця директорату з питань внутрішнього енергетичного ринку при Європейській Комісії

Екологічні проєкти та повний перехід на зелену енергетику є одними з цілей ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали? Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років, як виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...