Реклама

🛣 На дорогах України почнуть встановлювати нові засоби розподілу — острівці безпеки, розширення та чокери

Відтепер окрім «лежачих поліцейських» на дорогах з'являться й інші засоби розподілу.
Čytaty latynkoju
🛣 На дорогах України почнуть встановлювати нові засоби розподілу — острівці безпеки, розширення та чокери
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🛣 На дорогах України почнуть встановлювати нові засоби розподілу — острівці безпеки, розширення та чокери
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер окрім «лежачих поліцейських» на дорогах з'являться й інші засоби розподілу.

Нові засоби розподілу

Відповідно до нового стандарту заходів і засобів врегулювання дорожнього руху, вже з 1 листопада на дорогах України почнуть встановлювати нові засоби розподілу — острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери і розділові смуги. Про це передає ЦТС.

Завдяки новому розподілу планують не тільки зменшити швидкість на дорогах, а й рівномірно врегулювати транспортний потік. Особливу увагу приділятимуть ділянкам, де найбільше ДТП за участі велосипедистів та пішоходів.

Дорожній чокер

Змінені стандарти дозволять установлювати роздільні острівці чи смуги, бордюрні розширення, чокери і острівці безпеки. Вони проєктуються при ремонті або модернізації існуючих доріг та вулиць, а також при будівництві та реконструкції.

Коментар «Укравтодор»

Ще у 2017 році «Укравтодор» на автодорозі Одеса-Рені встановив перший острівець безпеки в Україні. Острівець дозволив знизити кількість ДТП, які виникали через порушення швидкісного режиму.

Фото: Служба автодоріг в Одеській області

Читайте також: 🚶🏼‍♂️ Урбаністика: 50 причин, чому в місті має бути більше пішохідних вулиць

Основою створення стандарту стала концепція VisionZero.

Як роблять дороги безпечнішими у Європі — концепція VisionZero

У країнах Європи давно діє система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, завдяки чому вдалося значно зменшити кількість смертельних випадків на дорогах.

Найяскравішим прикладом заходів з організації безпеки на дорогах стала концепція Vision Zero або «концепція нульової смертності» —програма безпеки дорожнього руху Швеції.

У Швеції вже давно запровадили радикальний підхід до безпеки дорожнього руху, завдяки чому число смертей і серйозний травматизм на дорогах значно знизилися. З часу його прийняття минуло десять років, і тепер концепцію «нульової смертності» переймають багато інших країн світу.

Принципи Vision Zero:

  • Обмеження швидкості в населених пунктах до 30 км/год. Вчені зазначають, що саме ця швидкість є межою, при якій більшість пішоходів виживають під час інцидентів.
  • Нагадування про ремені безпеки. Автомобілі, що виробляє Швеція, оснащуються системами нагадування про ремені безпеки.
  • Велосипедні шоломи. Всі діти до 15 років зобов’язані використовувати шолом при їзді на велосипеді.
  • Очищення прилеглих до доріг територій. Було прибрано усі небезпечні предмети, що можуть зашкодити, якщо автомобілю треба з’їхати з дороги на узбіччя: дерева, камені та паркани.
  • Дороги з розділовим бар’єром. Їх встановлено по центрі дороги, вони розмежовують дві смуги і запобігає аварії пов’язані із зіткненнями зустрічного автотранспорту
  • Детальне розслідування аварій зі смертельним випадком. Всі летальні аварії на дорогах розслідуються спеціальною комісією, також шукають рішення, як запобігти інцидент знову.

Також ми раніше писали⛔ МВС планує збільшити майже у 20 разів штрафи за порушення ПДР, що МВС планує збільшити майже у 20 разів штрафи за порушення ПДР.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...