Реклама

🤝 Український стартап Carbominer отримав seed-інвестиції від фонду SMRK

Точна сума угоди наразі невідома.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤝 Український стартап Carbominer отримав seed-інвестиції від фонду SMRK
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤝 Український стартап Carbominer отримав seed-інвестиції від фонду SMRK
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Точна сума угоди наразі невідома.

Carbominer та SMRK

Як передає AIN.UA, венчурний фонд SMRK надав інвестиції українському екологічному стартапу Carbominer. Він розробляє технології, що дозволяють добувати вуглекислий газ з атмосферного повітря, який потім планують перепродавати тепличним господарствам для прискорення росту рослин та іншої вирощуваної продукції.

Заснували стартап Микола Осейко та його донька Вікторія. Микола має більш ніж 25 років досвіду у фінансах і HR, а Вікторія три роки займається діджитал-маркетингом.

Засновники стартапу, фото: Carbominer

Ми познайомилися зі стартапом і дуже надихнулися їхньою технологією зі збору CO2 з атмосфери нашої планети з використанням модульної установки. Carbon Capture — це один з найбільш перспективних напрямків у боротьбі за зниження рівня СО2 і ми вважаємо, що Carbominer може розв'язати цю задачу інноваційним способом (...). Розуміючи важливість проблеми, перспективи ринку і з огляду на перші результати команди — ми вирішили підтримати проєкт фінансуванням

Коментар SMRK для AIN.UA

Отримані кошти стартап витратить на створення промислових модулів для добування вуглекислого газу та розширення команди. Наразі шукають однодумців, які хочуть розвиватись разом із Carbominer.

До кінця цього року стартап планує виробити перше обладнання та протестувати його роботу в теплицях. Окрім того, компанія збирається виходити на західний ринок, особливо цікавлять такі країни як Туреччина, Іспанія Нідерланди та інші країни з розвиненою тепличною галуззю.

Читайте також: 🐦 BirdBox: Розробник навчив пташок збирати сміття за винагороду — а ваш папуга так вміє?

Торік Carbominer переміг в національному фіналі ClimateLaunchpad, а потім потрапив до ТОП-16 світових проєктів конкурсу в Амстердамі.

Доступ до екологічного життя та зменшення негативного впливу людини на природу — це одні з головних цілей ЄС та проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Нагадаємо також, що Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...