Реклама

🤝 Мінцифра та Microsoft провели конференцію: інвестиції $500 млн, два дата-центри та запуск Xbox

Компанія інвестує в розвиток хмарних сервісів на українському ринку приблизно $500 мільйонів.
Čytaty latynkoju
🤝 Мінцифра та Microsoft провели конференцію: інвестиції $500 млн, два дата-центри та запуск Xbox
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤝 Мінцифра та Microsoft провели конференцію: інвестиції $500 млн, два дата-центри та запуск Xbox
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія інвестує в розвиток хмарних сервісів на українському ринку приблизно $500 мільйонів.

Співпраця Мінцифри та Microsoft

Сьогодні, під час онлайн-брифінгу, Міністерство цифрової трансформації та корпорація Microsoft повідомили про програми Azure Expansion Program, що передбачає створення гіпер масштабованих хмарних сервісів.

Очікується, що фінанси підуть на будівництво двох дата-центрів компанії на території України. Також у рамках домовленостей будуть спеціальні знижки на сервіси Microsoft Azure та Office 365 для українських держорганів і організацій.

Як зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, уряд планує перенести сервіси «Дія 2.0» в хмари Microsoft.

Читайте також: 👨🏼‍💻 «Креативна Європа» в Україні проведе серію онлайн-нетворкінгів Matchmaking with Creative Europe

Про програму

Microsoft Azure — хмарна платформа компанії Microsoft. Вона надає можливості розробки програм і зберігання даних на серверах, розташованих в розподілених дата-центрах. Платформа об’єднує одразу декілька сервісів компанії:

  • Операційна система Windows Azure, що керує дисковим простором, застосунками і мережами
  • Microsoft .NET Services
  • Live Services
  • Microsoft SharePoint Services
  • Microsoft Dynamics CRM Services

Azure Expansion Program в інших країнах

Раніше компанія вже інвестувала у розвиток своєї системи в інших країнах. У травні цього року Microsoft виділили $1 мільярд Польщі на створення нового центру обробки даних і впровадження хмарних сервісів для підприємств і держустанов.

Також компанія оголосила про офіційний запуск Xbox і сервісів консолі в Україні.

Xbox в Україні

За чутками, ще влітку цього року в MS Store почали з’являтись ігри для Xbox та можна було зробити попереднє замовлення на певні ігри. 27 серпня на українській версії сайту з’явився розділ «Придбати Xbox». Серед рітейлерів можна було побачити магазин побутової техніки Comfy.

Очікується, що ціна підписки Xbox Game-Pass Ultimate на рік складатиме 5 499₴. Також імовірно, що в Україні працюватиме сервіс xCloud — сервіс, що дозволяє грати в ігри з консолі на Android-телефоні з джойстиком.

 

Наразі можна придбати консоль в Україні, однак реєстрація облікового запису в системі для українців була недоступна. Разом з офіційним запуском можна буде обрати Україну як регіон проживання та оплачувати покупки в гривні. Як повідомляє AIN.UA, запуск має відбутися до кінця року.

Раніше ми вже розповідали? PlayStation 5 та Xbox Series X: яким буде наступне покоління консолей (оновлюється), яким буде наступне покоління консолей PlayStation 5 та Xbox Series X.

Також ми вже раніше писали? Стартує конкурс MHP Innovation Lab — чому варто долучитись та як взяти участь, як cтартує конкурс MHP Innovation Lab — чому варто долучитись та як взяти участь.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...