Реклама

👨🏼‍💼 Як бізнес України рухається до досягнення Цілей сталого розвитку 2030: Підсумки SDG-марафону

Під час заходу були розкриті питання важливості досягнення ЦСР для бізнесу, проєкти українських компаній щодо інтеграції ЦСР в стратегію бізнесу та роль бізнес-асоціацій в просуванні ЦСР.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍💼 Як бізнес України рухається до досягнення Цілей сталого розвитку 2030: Підсумки SDG-марафону
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👨🏼‍💼 Як бізнес України рухається до досягнення Цілей сталого розвитку 2030: Підсумки SDG-марафону
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Під час заходу були розкриті питання важливості досягнення ЦСР для бізнесу, проєкти українських компаній щодо інтеграції ЦСР в стратегію бізнесу та роль бізнес-асоціацій в просуванні ЦСР.

Підсумки SDG-марафону

Організація Центр «Розвиток КСВ» провела 5-годинний онлайн захід «SDG марафон: #цілеспрямовані компанії» на підтримку 17 Цілей сталого розвитку ООН 2030.

Мета марафону — визначити внесок бізнесу в Україні задля досягнення ЦСР в період з 2015 до 2020 року та які дії слід прийняти у наступні 10 років.

Як зазначила Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ», за п’ять років було визначено 17 Глобальних цілей та 169 завдань, які спрямовані на подолання бідності, нерівності та кліматичних змін.

Досягнення ЦСР потребує об’єднання уряду, бізнесу та суспільства. Приватний сектор відіграє значну роль у впровадженні Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року. Разом з тим, для того, щоб бізнес був успішний йому потрібно здійснювати свою діяльність в успішному суспільстві. Тож це — про вигідне та стале партнерство між бізнесом та суспільством».

Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН в Україні та гуманітарна координаторка

Спікерами SDG марафону стали 25 представників/ць компаній та бізнес-асоціацій. Топи компаній записали відеозвернення до іншого бізнесу.

Олена Басько, КСВ менеджерка Carlsberg Ukraine, повідомила, що в компанії впроваджена програма зі сталого розвитку «Ціль 4 НУЛІ: разом заради майбутнього». У рамках програми планують остаточно зменшити вуглецевий слід компанії, максимально зменшити витрати води, уникнути безвідповідальне споживання та проводити роботу без нещасних випадків.

Ми переконані, що успішний бізнес – це сталий бізнес. Програма базується на основі Цілей сталого розвитку ООН і є частиною стратегії компанії. Ця програма — відповідь на глобальні проблеми зміни клімату, дефіциту водних ресурсів та охорони здоров’я.

Олена Басько, КСВ менеджерка Carlsberg Ukraine
Читайте також: 🙋🏼‍♀️ Дослідження: як український бізнес знає англійську мову

За словами CSR директорки IDS Borjomi Марини Соловйової, з 2015 року компанія Borjomi реалізувала цілу низку масштабних проєктів, направлених на збереження екосистеми Карпат і продовжує опікуватися питаннями збереження природи.

З 2020 року ми почали більш системно підходити до впровадження ЦСР у компанії, чітко розуміючи важливість кожної з 7 обраних цілей для співробітників, громади, споживачів та країни загалом. До наступного звіту 2025 нам точно буде чим пишатися та ділитися з колегами.

Марина Соловйова, CSR директорка IDS Borjomi

Директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні та Молдові Володимир Співак повідомив, що у рамках програми Цілей сталого розвитку компанія запроваджує в Україні освітні проєкти та програму з раціонального харчування, а також проєкти з охорони навколишнього середовища.

Ми впевнені, що завдяки системній роботі можна успішно впроваджувати Цілі сталого розвитку, а кожен українець відчує позитивні зміни. Саме тому ми розвиваємо бізнес, створюємо нові робочі місця, послідовно впроваджуємо в Україні освітні проєкти та програму з раціонального харчування, принципи сталого розвитку сільського господарства

Володимир Співак, Директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні та Молдові

Також в рамках заходу Центр «Розвиток КСВ» презентував Дослідження «Внесок українського бізнесу в реалізацію Україною Цілей сталого розвитку 2016-2020 рр.» та рекомендації «Бізнес-асоціації і Цілі сталого розвитку: 5 кроків». Окрім того, презентували особистий план для кожного/ної з досягнення ЦСР «Путівник з Цілей сталого розвитку».

Запис марафону можна переглянути на каналі CSR Ukraine на YouTube.

Також ми вже раніше писали, як відбудеться Kyiv Smart City Forum — що буде на конференції.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...