Реклама

Як правильно вибрати м’яку іграшку для дитини?

Яке головне призначення м'якої іграшки? ? Види м'яких іграшок і їх різноманітність ☝ Для чого дітям м'яка іграшка? ? Які параметри необхідно враховувати при виборі?
Čytaty latynkoju
Як правильно вибрати м’яку іграшку для дитини?
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як правильно вибрати м’яку іграшку для дитини?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Яке головне призначення м'якої іграшки? ? Види м'яких іграшок і їх різноманітність ☝ Для чого дітям м'яка іграшка? ? Які параметри необхідно враховувати при виборі?

Як правильно вибрати м’яку іграшку для дитини?

Сучасне століття комп’ютерів і гаджетів пропонує великий достаток електронних іграшок і розвивальних ігор. Але ось парадокс: м’які іграшки в наш швидкісне століття не втратили своєї привабливості. М’які зайчики, собачки, слоники, тигри, кошенята, мавпочки залишаються улюбленцями маленьких дітей. Дорослим вони імпонують тим, що нагадують минуле безтурботне дитинство, тепло, доброту і ностальгію за минулої молодості.

Головне призначення м’якої іграшки.

Як правильно підійти до вибору іграшки, яка подарує радість і захоплений настрій вашій дитині? Чому дітям подобається грати в м’які іграшки? Відповідь проста. Тому, що вони стають його вихованцями та друзями.

Малюк із задоволенням грає з плюшевим ведмедиком, обіймає його, бере спати у своє ліжечко. Іграшка не затримується на роботі, не зайнята своїми справами, як дорослі. Вона супроводжує маленького чоловічка і під час хвороби, і коли він здоровий і повний сил.

З величезною іграшкою дитина навряд чи відчує себе комфортно, він не зможе носити її з собою, годувати, лікувати, заколисувати. Тому при виборі в магазині дитячого улюбленця не забувайте, що розмір має значення.

Фантастична іграшка з великими крилами або блакитною шкірою може сподобатися дитині. З такою грою дошкільник придумає неймовірні історії та казки, але чи потрібна вона для пізнання навколишнього світу?

Індустрія іграшок виробляє не тільки крилатих крокодилів, але і говорять, покемонів, мишок, віслюків. Приємно, якщо котики нявкають, собачки гавкають, а жаби квакають. Але буває так, що цуценята захрюкали, а свинки загавкали. Таке зіпсоване уявлення про світ не слід давати дитині.

Коли іграшка мовчить, то малюк придумує розмову і за себе, і за «того хлопця», розігруючи невеликі сценки. Ті, що говорять іграшки можуть обмежувати дитину в розвитку уміння спілкування.

Матеріал з якого виготовляють іграшку повинен бути нетоксичний, приємний на дотик. Оксамитові, флісові або трикотажні зайчики, наповнені поролоном або ватою, подарують малюкові затишок і тепло. Дітям до року для розвитку дрібної моторики чудово підійдуть іграшки з наповнювачем з маленьких кульок. Особа улюбленого м’якого вихованця повинно бути доброзичливим і симетричним, що викликають позитивні емоції. За адресою – Київ, вул. Васильківська 53А в магазині є широкий вибір дитячих іграшок, дізнатися про наявність конкретної забави можна за телефоном – + 38- (095) -229-78-47

Види м’яких іграшок.

Сучасних батьків може здивувати різноманітність товарів, пропонованих індустрією виробництва дитячих іграшок.

Основні види:

  • звичайна іграшка;
  • з електронним пристроєм всередині;
  • м’які книжки;
  • частина ігрових панелей;
  • м’які кубики;
  • іграшки «на руку» для лялькового театру;
  • брязкальця.

Для чого дітям м’яка іграшка?

Дитина з’явилася на світ, він уже бачить, чує і відчуває. У перші пів року життя інтенсивно формуються його здатності. Батьки повинні сприяти розвитку цих навичок: дрібної та великої моторики, слуху, уваги, сприйняття, чуттєвого досвіду, зорових і тактильних відчуттів. У цей період важливе спілкування з дитиною, гра в його гри.

Перші кілька місяців з дня народження маленький чоловічок може побачити та почути їжа іграшку, стежити очима за її переміщенням, тягнутися ручками за нею, розраховуючи свої рухи. Для розвитку тактильних відчуттів дайте помацати малюкові м’яку приємне брязкальце або кубики. Йому це сподобається. Чим старшою стає дитина, тим цікавіше у нього іграшки.

Підросли дівчинки вважають за краще грати з ляльками – рукавичками, які надягають на руку для розігрування сценок з життя, лялькових вистав. Різні за фактурою тканини, що входять в комплект такої ляльки, дозволяють модифікувати та змінювати іграшку.

Спочатку лідирувати в постановках буде дорослий, спонукаючи дитину вступити з ним в діалог, придумати з іграшкою казки. Потім малюк зможе взяти ініціативу у свої руки. Ляльковий театр дозволяє розвивати словниковий запас і мова дитини.

Хлопчики воліють інший матеріал. Їх вибір – це що розвиває килимки, панелі, іграшки з вшитими в них механізмами. Музичні або говорять іграшки розвивають слух і орієнтованість в просторі, коли дитина шукає джерело звуку. У цьому випадку малюк вчиться з’єднувати три навички: бачу, чую, відчуваю.

Книжки з яскравими картинками у вигляді аплікацій подобаються всім. Велика кількість пискавок, липучок, кишеньок, шнурівок розвиває зір, сенсорні відчуття, моторику, дотик.

За допомогою м’якої іграшки малюк стає спокійним і захищеним. У нього формується правильна емоційна чуйність на приємні відчуття від дотиків, розвивається почуття прихильності, турботи та співпереживання.

Які параметри необхідно враховувати при виборі?

Будь-яка куплена іграшка не повинна нашкодити здоров’ю дитини. Тому виключіть з покупок товар, з неміцними швами та стирчить наповнювачем. Переконайтеся в міцності кріплення дрібних деталей: бантиків, носиків, очей, прикрас.

Не слід вибирати іграшки, розшиті блискітками, намистинами, бісером, паєтками. Для крихти до пів року придбайте іграшки без ворсу. Вони не збирають пил, зручні при чищенні. Довгі ворсинки не потраплять в дихальні органи малюка. Подаруйте своїй дитині щасливе дитинство, острівець тепла, захисту і любові з м’якою іграшкою!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...