Реклама

💣 Рада посилила відповідальність за неправдиві дзвінки про вибухівку

Лише з січня по березень 2020 року розпочали 213 кримінальних проваджень про неправдиві повідомлення про вибухівку в громадських місцях.
Čytaty latynkoju
💣 Рада посилила відповідальність за неправдиві дзвінки про вибухівку
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💣 Рада посилила відповідальність за неправдиві дзвінки про вибухівку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Лише з січня по березень 2020 року розпочали 213 кримінальних проваджень про неправдиві повідомлення про вибухівку в громадських місцях.

Відповідальність за дзвінки про вибухівку 

2 березня 2021 року 286 депутатів ухвалили внесення змін до статі №259 Кримінального кодексу України «Щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян».

Відтак за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу чи інших видів теракту пропонують карати позбавленням волі на строк від двох до шести років з конфіскацією майна. Раніше обмежувались лише ув’язненням.

Якщо відбудеться повторне правопорушення чи якщо воно призвело до тяжких наслідків, то каратимуть позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Аби закон остаточно набрав чинності він ще має отримати підпис від президента.

[scribd id=478115346 key=key-UJ7cFySePovbh1awDHYG mode=scroll]

Читайте також: 🤖 «Касандра»: Мінюст анонсував технологію оцінки повторного злочину на базі штучного інтелекту

Проблема неправдивих повідомлень

Відповідно до відомостей Національної поліції за 2019 рік слідчі розпочали досудове розслідування близько 2 000 кримінальних правопорушень — це у два рази більше аніж за 2018 рік. А з січня по березень цього року розпочали 213 кримінальних проваджень про неправдиві повідомлення про вибухівку в громадських місцях.

Проблема полягає в тому, що дзвінки повідомляють про мінування одразу в декількох місцях. Правоохоронні органи вимушені реагувати на кожне таке повідомлення, що може відволікати від основних службових обов’язків, коли це може бути потрібно.

Також неправдиві повідомлення порушують функціонування самих закладів, де може знаходитись вибухівка, що призводить до великих збитків.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...