Реклама

Що таке автохтони — розповідає ALCOMAG

У сучасній виноробної культури нараховуються тисячі сортів винограду, але далеко не всі з них відомі широкому загалу.
Čytaty latynkoju
Що таке автохтони — розповідає ALCOMAG
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Що таке автохтони — розповідає ALCOMAG
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У сучасній виноробної культури нараховуються тисячі сортів винограду, але далеко не всі з них відомі широкому загалу.

На слуху пара десятків популярних міжнародних сортів, таких як Каберне, Мерло, Шардоне. Ці сорти зараз вирощують по всьому світу, і в кожному терруарі вони здатні зберегти свої основні характеристики. Але є й інші, менш відомі виноградні сорти — автохтони, які вирощуються тільки в певній країні або регіоні, про них сьогодні і поговоримо.

Шукаєте гідний напій для затишного осіннього вечора? Рекомендуємо червоне вино тут — ALCOMAG зібрав на одному сайті напої кращих виноробів з усього світу.

Що таке автохтон

Автохтонні виноградні сорти також називають місцевими або аборигенними. Головна особливість таких сортів в тому, що вони тісно пов’язані з певним терруаром, і розкривають свої характерні смако-ароматичні нотки тільки в його рамках. Якщо перенести цей виноградний сорт в іншу місцевість, він, як правило, сильно змінюється в гіршу сторону.

Що потрібно знати про автохтони

Унікальні місцеві виноградні сорти стають все більш яскравим виноробним трендом в останні роки. Досвідчений покупець вже не хоче задовольнятися знайомими смаками міжнародних вин, хоче відкривати щось нове та ексклюзивне.

Одним з лідерів за кількістю автохтонних сортів винограду є Італії. Серед них є ті, які вже здобули популярність у світі – такі як Просекко або Санджовезе, і практично нікому невідомі.

У 20-му столітті багато автохтони опинилися під загрозою вимирання, оскільки винороби переключилися на більш врожайні міжнародні сорти. Але зараз намітилася серйозна тенденція на відновлення і розвиток різноманітності автохтонного виноробства.

Спробуйте ефектні грузинські вина з колекції ALCOMAG! Впевнені, вас вразить їх самобутний смак і ароматичний букет.

У Франції також налічується чимало місцевих сортів – всього близько 150. На окрему увагу в контексті автохтонів заслуговує грузинська виноробна культура. Вона вважається однією з найбільш древніх, і відрізняється від європейських навіть технологічних аспектів. Також в цій країні багато унікальних сортів винограду — це Ркацителі, Сапераві, Цинандалі і ще десятки гідних зразків, які слід спробувати кожному.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...