Реклама

📉 Дослідження: ціна на сонячну енергію стала значно нижчою за останні 5 років

Сонячна енергія може стати головним конкурентом для електроенергії з викопного палива.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📉 Дослідження: ціна на сонячну енергію стала значно нижчою за останні 5 років
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📉 Дослідження: ціна на сонячну енергію стала значно нижчою за останні 5 років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сонячна енергія може стати головним конкурентом для електроенергії з викопного палива.

Ціна на сонячну енергію

За останні десять років ціна на сонячну енергію зменшилась у майже вісім разів, що значно випередило передбачення дослідників щодо вартості на відновлювальну енергію.

Раніше очікували, що така ціна може настати лише за 30-40 років розвитку індустрії, однак лише однієї декади вистачило, аби істотно розвинути зелену енергетику.

Дослідження базується з декількох незалежних джерел та трьох найбільших виробників сонячної енергії — два з США та одного з КНР та Індії.

Читайте також: 🌍 Польща може стати кліматично нейтральною до 2056 року — дослідження

Ціна на сонячну енергію стала доступнішою для підприємств і вже зараз стає головним конкурентом для електроенергії з викопного палива (вугілля та природного газу).

Вартість будівництва нових сонячних електростанцій стає меншою, аніж нові викопні електростанції. Також дослідники зазначають, що ціна буде й надалі падати, оскільки ця галузь активно розвивається.

Використання зеленої енергії та повний перехід на неї є головною метою ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали⛽️ Британія заборонить продажі бензинових автомобілів з 2030 року, як Британія заборонить продажі бензинових автомобілів з 2030 року

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...