Реклама

🛵 Glovo запустив перший dark store та другу «хмарну кухню» в Україні

Завдяки «хмариним кухням» можна робити замовлення навіть з віддалених ресторанів.
Čytaty latynkoju
🛵 Glovo запустив перший dark store та другу «хмарну кухню» в Україні
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🛵 Glovo запустив перший dark store та другу «хмарну кухню» в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Завдяки «хмариним кухням» можна робити замовлення навіть з віддалених ресторанів.

Dark store та «хмарна кухня» від Glovo 

Нещодавно компанія анонсувала відкриття першого dark store та другої «хмарної кухні» у Києві.

Дебютну українську «хмарну кухню» компанія відкрила навесні 2020 року. Першими партнерами у Києві стали Kitaika, 3B Café, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner та Foodz Ukraine.

Наразі у першій «хмарній кухні» працює одночасно 15 ресторанів-партнерів Glovo. Завдяки «хмариним кухням» ресторани економлять ресурси й водночас розширюють географію покриття — це дозволяє робити замовлення навіть з віддалених ресторанів.

«Хмарні кухні» у партнерстві з Glovo гарантують нижчий поріг входу та інвестицій у масштабування бізнесу. На сьогодні у другому Cook Room представлено вже 7 наших ресторанів, які в день готують страви мінімум для 250 користувачів застосунку Glovo.

Яна Кривенко, Генеральна директорка компанії Foodz Ukraine

Заклади Cook Room створюються за принципами HACCP (ред. Hazard Analysis and Critical Control Point) – це міжнародний стандарт, який регламентує порядок безпеки харчових продуктів. Локація «хмарної кухні» має кілька зон:

  • безпосередньо кілька обладнаних кухонних приміщень
  • фулфілмент зона (реалізації)
  • місце для очікування та відпочинку кур’єрів

Фулфілмент зона складається з кількох холодильників, які щодня заповнюються свіже приготованою їжею від партнерів сервісу. Спеціальний працівник кухні отримує на планшет сповіщення про замовлення, формує його, і передає кур’єру.

Контроль якості продуктів щоденно здійснює адміністратор, шляхом перевірки термінів придатності продуктів, товарного сусідство на полицях, тощо.

Під час карантину всі працівники кухні проходять обов’язковий температурний скринінг двічі на день. Крім цього, обов’язкове носіння засобів захисту: одноразових масок та їх зміна кожні дві години, та рукавичок.

Сьогодні у різних районах Києві працює вже дві наші «хмарні кухні», де сумарно представлено більше 50 ресторанів. Обираючи локацію для відкриття майбутніх Cook Room, ми в першу чергу керуємось наявністю контенту – ресторанів, магазинів – у районах міста. «Хмарні кухні» вирішують проблему відсутності достатньої кількості закладів у щільно заселених районах міста. Наприклад, другий Cook Room унікальний тим, що у мешканців Києва з’явиться можливість замовити у Glovo страви з мережі ресторанів Chin Chin, які присутні лише в Одесі.

Дмитро Расновський, Генеральний менеджер компанії Glovo в Україні
Читайте також: 🛵 Glovo оприлюднили статистику замовлень українців на час карантину

Що таке Dark store

Dark store, або dark supermarket — магазин без продавців і покупців, доступний лише для кур’єрів сервісу доставки. Концепт, що поєднує в собі склад і модерний супермаркет. Поміж стелажами курсують професійні «пікери» замовлень: технології дозволяють їм швидко й ефективно збирати замовлені онлайн продукти та товари. Потім уже укомплектовані продуктові набори забирають кур’єри Glovo і доставляють користувачам сервісу.

Там продаються продукти харчування й товари повсякденного вжитку, для яких важливі швидкість доставки, комплектація та умови зберігання.

Також ми вже раніше писали, як у Glovo запустили передплату на безкоштовну доставку — як працює.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...