Реклама

✍🏻 В Україні з’явиться перша білоруська онлайн-школа

Учні отримають повноцінний атестат про навчання.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
✍🏻 В Україні з’явиться перша білоруська онлайн-школа
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ✍🏻 В Україні з’явиться перша білоруська онлайн-школа
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Учні отримають повноцінний атестат про навчання.

Білоруська онлайн-школа

Як передає білоруська служба «Радіо Свободи», акторка та лідерка рок-гурту Naka Анастасія Шпаковська оголосила про запуск першої білоруської онлайн-школи для дітей, після закінчення якої видаватимуть атестат державного зразка України.

Очікується, що діти вивчатимуть білоруську мову, літературу та історію, а також англійську мову та IT-технології. За словами Анастасії Шпаковської, вже є повна домовленість про легалізацію цього проєкту. Це стане повноцінними навчанням, а не просто онлайн-курси з додатковою освітою.

Наші діти, вимушені покинути батьківщину разом з батьками, зіткнулися з величезною проблемою. У мене двоє власних дітей, і я знаю інших батьків, які були змушені жити зі своїми дітьми в Україні. Тому виникла ідея зробити першу білоруську онлайн-школу.

Анастасія Шпаковська

Також вона зазначила, що онлайн-школа вже має приблизний склад викладачів. Однак постає проблема з пошуком учнів, що не дає перейти до наступного етапу — наразі організатори не можуть планувати заняття та формувати класи.

Очільниця Руху солідарності «Разом» Олена Толстая додала, що також в планах зробити білоруський університет в Україні.

Білоруський університет потрібен як наступний рівень освіти. Сьогодні нам потрібно подумати про необхідність готувати нові білоруські кадри для нової демократичної Білорусі.

Олена Толстая, Очільниця Руху солідарності «Разом»
Читайте також: 💙💛 #завжди_у_серці: в Україні розпочинається інформаційна кампанія про Крим

Що відбувається у Білорусі

З 9 серпня цього року країна охоплена масовими протестами через фальсифікацію президентських виборів. Демонстранти вимагають відпустити політв’язнів, відставки самопроголошеного диктатора Білорусі Аляксандра Лукашенкі, призначення президенткою країни переможницю виборів Святлану Ціхановську та згодом проведення нових виборів.

Учасники протестів стикнулися з жорсткою реакцією самопроголошеної влади: побиттям мирних демонстрантів міліцією, тисячами арештів та зникненням людей. На сьогодні, підтверджено, що двоє людей загинуло під час протестів.

У неділю, 16 серпня, у Мінську пройшов найбільший протестний мітинг в історії країни — за різними оцінками, на нього зібралося понад 200 тис. людей при населенні столиці Білорусі 2 мільйони осіб.

Також ми вже раніше писали? У Білорусі назбирали майже $1 мільйон у Facebook на допомогу страйкарям, як у Білорусі назбирали майже $1 мільйон у Facebook на допомогу страйкарям.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...