Реклама

😍 Вчені виявили, що відео з милими тваринками можуть знизити стрес до 50%

Тепер на роботі можна казати, що ви не просто переглядаєте відео, а «знижуєте рівень стресу».
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😍 Вчені виявили, що відео з милими тваринками можуть знизити стрес до 50%
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😍 Вчені виявили, що відео з милими тваринками можуть знизити стрес до 50%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер на роботі можна казати, що ви не просто переглядаєте відео, а «знижуєте рівень стресу».

Відео з милими тваринками та стрес

Дослідники з Лідського університету з’ясували, що перегляд відео з милими тваринами знижує рівень стресу на 50%, передає Daily Mail.

У дослідженні брали участь 19 осіб, всі вони дивилися півгодинне відео з життя квоки — тварин, що мешкають в західній частині Австралії. Через півтори години після експерименту 15 студентів з цієї групи повинні були складати важливий іспит, а ще чотири співробітники університету зайнятися складною роботою.

Виявилось, що середній артеріальний тиск під час сеансу впав з 136/88 до 115/71, тоді як пульс одного учасника знизився з 90 ударів на хвилину до 68 ударів на хвилину — на 24,4% всього за 30 хвилин.

Результати дослідження є фантастичним нагадуванням того, як важливо для нас досліджувати наволишнє середвоище. Величезне покращення настрою та здоров’я учасників — це ознака того, як дика природа важлива для нашого добробуту.

Загальний рівень тривожності в групі знизився в середньому на 35%, а у деяких майже на 50%. А один з учасників дослідження настільки позбувся стресу пред іспитом, що навіть не заснув під час перегляду.

Але на цьому дослідники не зупинились. Вони вирішили зробити відео з квокками доступним для всіх, тож якщо вам потрібно знизити стрес, то достатньо лишень переглянути декілька роликів на Quokka TV.

Читайте також: 🦍 Вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо

А що це за «квоки» такі?

Квока – це представник родини Кенгурових. За зовнішнім виглядом нагадує валлабі, капібару чи вомбата. Має невеличкий хвіст, однак на відміну від своїх родичів кенгуру, квока не може використовувати його як опору. Розміром квока не більше за домашнього собаку, а вага складає від 2,5 до 5 кілограмів.

Головна особливість квок в тому, що коли м’язи щелепи розслабленні, то може здатись, що тварина посміхається. Саме завдяки своїй «посмішці» квоки й стали популярними в мережі, через що їх називають «найщасливішими істотами на планеті».

Раніше вони були розповсюджені по всій Австралії, однак через діяльність людини та хижих тварин їх популяція різко зменшилась. Наразі їх можна знайти лише на західній стороні Австралії та декількох островах.

Також ми вже раніше писали? Як стрес змінює мозок та що допоможе впоратися з ним, як стрес змінює мозок та що допоможе впоратися з ним.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...