Реклама

🤖 Стартап OMO: в Києві 100 житлових комплексів зроблять «розумними» — як долучитись

Український стартап OMO обладнає smart home системою 100 житлових комплексів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤖 Стартап OMO: в Києві 100 житлових комплексів зроблять «розумними» — як долучитись
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Стартап OMO: в Києві 100 житлових комплексів зроблять «розумними» — як долучитись
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Український стартап OMO обладнає smart home системою 100 житлових комплексів.

«Захищеність нового покоління»

Стартап ОМО запускає ініціативу з встановлення smart home систем в київські багатоквартирні будинки. Команда прагне зробити столицю одним з найбільш захищених і технологічно успішних міст світу.

З системою можна відкрити ворота і під’їзд смартфоном, отримати цілодобовий доступ до камер відеоспостереження і бути захищеним від непрошених гостей завдяки розпізнаванню обличчя та автомобільних номерів.

Проєкт «100 будинків» покликаний показати, як швидко можна впровадити «розумні» технології в роботу цілого житлового комплексу. І як просто при цьому жителі зможуть керувати своєю безпекою.

Грант Даян, Співзасновник ОМО

OMO пропонує киянам обладнати їх багатоквартирний будинок такою системою. Для цього потрібно зібрати як мінімум 20 підписів мешканців і відправити заявку компанії.

Як отримати сиситему

Зробити це можна двома способами: через телеграм-бот або заповнити веб-форму.
Перші 100 будинків, які звернуться до стартапу, отримають послугу та її встановлення безкоштовно. Додаткових критеріїв немає. У будинках встановлять:

  • Систему керування входами в будинок та на прилеглі території. Мешканці зможуть відкривати двері під’їзду, ворота, шлагбауми за допомогою смартфона і спеціального застосунку від OMO.
  • Розумне відеоспостереження. ОМО встановить камери, відео з яких можна буде переглядати прямо на смартфоні. Крім цього, вони будуть розпізнавати обличчя людей і номери автомобілів для більш надійного захисту.
  • Систему безпеки. Встановлені ОМО датчики будуть сповіщати користувачам про затоплення підвалу або вторгнення.

Проєкт продемонструє можливості smart технологій і в перспективі може стати драйвером цифрової трансформації всього міста.

На відміну від інших рішень, з OMO жителям не потрібно купувати індивідуальний хаб управління для своєї квартири. «Розумні» пристрою і датчики від різних виробників будуть працювати в одній екосистемі — досить вибрати необхідну послугу і підключитися до неї.

Вадим Сидоренко, Засновник і СЕО ОМО

Подавати заявки мешканці можуть як від особи ОСББ, так і від ініціативної групи. Потім стартап зв’яжеться з компанією, що керує для узгодження всіх деталей перевірки. OMO виконає встановлення системи у всіх будинках до кінця 2020 року.

Читайте також: 🔨 «Найбезпечніший» у світі замок на базі блокчейну зламали за допомогою звичайної кувалди

Принцип роботи

Екосистема ОМО складається з центрального пристрою (хаба), мобільного застосунку, панелі управління і хмарного рішення. На сьогодні вона встановлена в 350 будинках в Україні, а також тестується в будівлях в Тбілісі, Афінах, Сан-Дієго і на Кіпрі. Кількість активних користувачів перевищує 4 500 осіб.

Про стартап

Стартап ОМО заснували у 2019 році українські підприємці Вадим Сидоренко і Грант Даян. Активне встановлення в будинках почалось у 2020 році. Зараз над проєктом працює 60 людей, головний офіс знаходиться в Києві.

Також ми вже раніше писали, як Мінюст анонсував технологію оцінки повторного злочину на базі штучного інтелекту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...